Selasa, 31 Januari 2012

Batu karang milik pak mentua

Semalamkan pak mentua aku kena bedah... ~ baca cerita penuh di sini ~

Bunyi macam serius jer kan? Memang pon... sebab asalnya doktor nak bius penuh. Pak mentua memang tak kan sedar langsung sepanjang pembedahan tu nanti tapi disebabkan faktor usia, doktor tak berani amik risiko.

Diorang bius separuh badan je... Pak mentua bagitahu... sakit gak walaupon dah dibius. Start dari kul 2. Pukul 6 lebih baru keluar dari bilik bedah... 4 jam ngko... Pak mentua orang yang ke-4... 

Hasilnya...


Ni la batu karang pak mentua aku... hoh besarnya..!!.. sebesar telur ayam gred B...

Padan la abah terguling2 menahan sakit selama ni... Nak kencing pon punya la siksa... rupanya batu tu dah duduk kat ari2 abah. Tah berapa lama tah... Yang pastinya, setahun lebih abah menderita dek batu karang ni...

Moralnya... korang jangan la tahan2 kalau dah nak kencing tu... kalau tengah travel tu mgkin la takde pilihan... ni kalau kat opis pon nak tahan kencing... aihh... jangan ler gitu....

** katanya, hospital Selayang tu macam takde had masa utk melawat... tetamu leh dok temankan pesakit dari pagi sampai petang pon takde siapa nak marah... nurse pon relax jer, takde nak bising2... bagus gak camtu... atleast pesakit tak tertekan sangat sebab de sedara - mara yg tunggu sepanjang masa ngan diorang... betul tak? **

** Kat hospital seremban? jgn harap le korg leh buat cenggitu... ;-) **

2 ulasan:

IntaNBerliaN berkata...

besarnya... huhuu

lady scooter berkata...

kan?sebab tu la my FIL terguling2 menahan sakit... kesian tgok...mcm kaedah rawatan yg dia buat... yg pembedahan scara ghaib pon pernah try... last2 bedah, belah betul2 baru tau...besar tu rupanya dia punya batu...