Rabu, 18 Januari 2012

Tak boleh makan sambal...

Ni kisah pagi tadi...

Masa nak beli nasik lemak. Aku request ler kat akak tu sambal extra... Sambil dia tambah tu, aku dengar dia cakap

" Orang lepas bersalin mane leh makan sambal..."

Aiihh... hairan gak aku... Yang de kat situ masa tu cuma aku ngan akak tu... Bila masa plak aku bersalin? Payel pon dah 2 tahun dah 2 Jan hari tu... Bila masa aku lak aku pregnant lagik? Akak tu pon sebenornye kerap gak bersembang ngan aku time beli kuih2 dia. Takkan dia lupa kot...

Baru nak jawab, dia sambung lagi...

" Walaupun anak2 dah besar, tak leh makan sambal sangat.."

Kenapa plak eh? Aku idok ler bertanye knape... Masa tu nak cepat... aku senyum jer ler... Ada sesape tau ke pasal pantang yang ni? Betul ke tak leh makan sambal lepas pantang or dan beranak pinak?

Kalau tak leh... Aiih... rugi ler aku... Makan kalau tak pedas, memang payah ler nak telan... Cepat muak!


3 ulasan:

Cikpuan rara berkata...

knp eh kak?rara tak tau lak.

Puan Kutu berkata...

lor sy hari2 mkn sambal..mmg peberet.org jual nasik lemak tu kedekut sambal kot.haha..

Gen2Merah berkata...

sambal tu faveret saya juga.. tapi tak mo terlalu pedas.. kang susah nak buang air .. ekeke