Selasa, 10 Januari 2012

Mai cuti di Penang..

Malas sangat nak buat entry pasal trip ke Penang Krimas hari tu... tapi...

Kalau tak buat nanti, lupe plak. Dah ler aku ni de masalah memory short - term... Kang esok2 nak review balik, takde plak.. Kena la paksa diri... errkk..!

Trip : 3 hari 2 malam dari 24/12/2011 - 26/12/2011. 

Tapi sebab bertolak lambat, sampai pon lambat ler... 

Hari pertama tak dapat nak round sebab dapat hotel dalam around 10.30 malam. En. aus plak tak dan rehat.. terus pi jumpe kengkawan lama dia.. rindu sangat la tu kat geng2 Jln. Perak tu... Gasak...  Orang lain dah berselubung dalam conforter tebal tu baru en. aus nak tido..

Aku? Memang tak dapat ler nak lena sangat..  Terpaksa set jam sebab ni first time Opal jalan jauh without wearing pampers... takut dia terkencing kat tilam tebal tu... tak mao la de terbit bau hancing plak nanti...

Orang paling lena... Ayah aku ler... Dia tido dulu, bangun pon dia dulu... dah siap mandi bagai... ayah bantai tido lagik... hmm... 

Hari kedua, lepas je sarapan nasi lemuni kat roadwalk, round sakan dari roadwalk Jalan Stadium tu sampai la ke Batu Feringgi dalam around kul 8 malam... ayah ajak balik. Nak rehat katanya..

Alaa... aku penat gak tapi bile en.aus lalu kat Padang Kota tu... aisehmen.!!... Macam best je... Memang meriah giler ngan orang... tapi mengenangkan ayah dah kata nak rehat, en. aus trus je drive pi cari kedai makan kat area2 hotel... huhuu... 

Lepas sampai hotel, ayah ler orang pertama mandi and tido dulu... me, my sister ( angah ) and my kids... elok melepak lagi... lagi2 bebudak bertuah tu ler.... kemain segar bugar lagik dok main remote air-cond.. jap panas... jap sejuk... jap makin sejuk... sabor je ler...

Abah diorang ( en.aus )? Hu3... dia round sorang2 je kat Queensbay tu... siap tipon dia dok lepak mengadap Pulau Jerjak  tu tapi takde plak dia kata, "jom.. la" ker..." datang ler sini " ker... 

Mane la aku paham... ghupenyer dia call tu sebenarnya 'hint' dia nak ajak aku dating... with anak2 ler... tak berdua jer kot... owh... aku sure kena ajak angah kalau kata malam tu aku jadi pi lepak ngan en.aus kat pantai tu... 

Dah dia tak cakap2 terus terang... melepas le aku dibuatnyer... tak tau ker bini dia ni kekadang 'blur' sikit... herrmm... En. aus lepak pon tak lama.. lepak sorang2... syiok bebenor la kan? kat situ ramai yang bawak family lepak... tahan sangat la en. aus nak lepak situ lelama... dengan sejuknye.. penatnye...

Hari ketiga : hari last kitorang holiday kat situ. Kononnya nak gi ZOO Taiping tapi sebab kul 3 setengah petang baru nak gerak.. pastu mengenangkan jalan mungkin 'jammed' teruk macam masa mula2 kitorang mai Penang... langsung tak jadi... 

Kul 11.00 malam baru sampai rumah. Tu pon 'bercinta' gak nak tunggu bebudak titon... adeihh... aku pon dah hujung2 nak sampai rumah tak leh tahan mata dah... terlelap - terlelap gak ler.. puas tahan2 tapi dah ngantuk sangat... tau2 dah sampai rumah... legaa rasanya...


2 ulasan:

Kancil 8349 berkata...

bestnya bercuti...:)

lady scooter berkata...

kancil: sesekali memang best...