Isnin, 21 Mei 2012

Langgar divider..!!

Ha3...ape kes?

Makcik nih ( aku ler tu.. hehee ) dah 2 hari dah masuk kelas memandu...he3... jakun...ni pon nak kabor sedunia haaiihh..! 

Sabtu hari tu... ok jer... mati enjin skali masa 1st time buat three pointen.. ( cikgu memandu tu yg cakap )..

Hari ni... bukan sekali...malah berkali2...( de la dalam 4 kali gituu.. ) .. paling hebat...tu haa...langgar divider sampai tayar belakang bertenggek elok je atas divider..ha3... hebat tak aku? cikgu aku nampak relax je... cikgu orang lain yg jerit... tekejut kononnyer..hehee... sadis...! Kejadian tu masa nak blajar parking.. dah 2  kali blajar baru terjadi camtu... bagus betul..apo laaa....

Hari tu elok kat traffic light takde sampai mati enjin..hari ni...pepagi lagi..otw nak ke tempat memandu, dah spoil.. gasak! nasib ler sape2 yg dok belakang..hahaa...cikgu memandu tu cakap

" haa... tu yg diorang 'suka' tu.."

He3... aku paham... aku paham... Tapi...betul kata cikgu tu... orang zaman sekarang kejam! takde timbang rasa... sebab... dah tau depan diorang tu keta kancil..logo L punyer la jelas & terang...tapi tak mau mengalah... suka nau nak tunjuk hebat...yer lerr...diorang dah master bab memandu ni...bawak plak keta besar.. berlagak ler konon!.. 

Tak sedar... dulu diorang pon camni gak... tu luahan pengalaman cikgu memandu tu ler.. tapi aku memang tak nafikan..semua tu betul. sepanjang aku bawak skuter tu ke hulu ke hilir...pon pernah je kena buli kat diorang2 yg bawak knderaan tayar 4 nih.. baik keta..baik lori.. sama je..baik lelaki..baik perempuan...takde beza pon!

Sifir pemandu 'handal' merangkap pemegang full lesen : 

Nampak keta + L = lanyak jer...!

Nampak keta + P = 'pancung' jer...

2 ulasan:

- dieyana - berkata...

mak cik langgar divider? tak pe, perkara biasa tu, mati enjin bnyk kali? biasa jugak.

dah pandai esok2, jgn lupa daratan ya...ingat asal usul kita tau! ehheheh...smile!

lady scooter berkata...

dieyana : insya-Allah...he3..mudah2an sentiasa ingat..