Rabu, 15 Februari 2012

Nape aku rasa frust semacam?

Ntah la... tetibe aku rasa macam frust sgt... bile de kawan pejabat ni mengusik.. katanya..

" tahun ni si polan ni ni panjanglah batch di dadanya..."

Tu merujuk pada seseorang yg pernah buat aku rasa marah sesangat satu masa dulu... aku cemburu? tak... tapi aku rasa terkilan... kalau lah si polan tu betul2 dapat anugerah cemerlang tahun ni.. argghhh...!!! tidakk..!! nape aku rasa camtu?

Sebab aku rasa ada yg lebih layak lagi utk dapat anugerah tu.. penghargaan selepas bertungkus - lumus melunaskan kerja2 yg diamanahkan dengan sehabis baik... aku? tak lah.... aku tak hadap pon anugerah tu. rotate jer pun... sape2 pon leh dapat... sama ada yg btul2 layak atau tak layak... tak telus pon kat situ...huhh... getik..!! 

Si polan tu? bile aku dgar dia mgkin layak sebab dia lebih menonjol hanya dalam bidang yg luar dari skop tugasan... mane la adilnya kan? takkan menilai hanya dari segi tu jer... aku tau dia menonjol sebab menang anugerah pemidato terbaik... gah jap nama dia...takpelah... aku tau pon, dia memang handal bab tu.. tapi takkan tu je kot.............. eh.. ape aku mengarut nih? tu cuma usikan kengkawan jer... nape lak aku yg sentap ehh?? hoi2... aku tak mau la perasaan hitam ni bersarang dalam hati... tak sukaaaaa...!!! aku bukan macam tu... bukan jenis dengkikan kejayaan orang....tak laaaahh...

Lebih2 lagi orang  camtu... tak mau lah nak dengki2... buruk perangai..!!! duhai hati... tenanglah di kau... ya Allah.. sucikan la hati aku ni.... sebelum meng'hitam' tak tentu pasal...aduiihhh...!

10 ulasan:

Aya berkata...

Aya tak tau apa sebalik kisah Lady scooter tapi aya yakin pasti ada hikmah di sebalik yg berlaku.. be happy. senyum skit.. :)

YaYaNsMuM berkata...

Biasalah dear...mmg byk bende tak adil kat dunia ni.Dah manusia tend to judge with one thing yang digembar-gemburkan terbaekkk...so yang lain pun support...huhu..takpe, jgn lupa...Allah itu Maha Adil dear..kalo bukan hari ni...esok lusa...tak gitu?:)

Gen2Merah berkata...

takpa kak... memang sifat cemburu tu ada dalam diri setiap insan.. saya pun kalau d tempat akak pasti akan merasai perkara yang sama..

biarlah mereka dengan anugerah mereka.. dah di situ rezeki mereka kan walaupun bagi kita macam x adil.. Allah lebih tahu apa yang tersiart..asalkan kita ikhlaskan diri utk bekerja..

selamat petang akak scooter (",)

zara6149 berkata...

ala...rileklah...klu betul dia dpt anggap jer rezeki dia...rezeki awak mungkin lain thn...klu dia nak kekwat...biaq pi lah...bukan apa sgt pun...cuma dpt rm1000 dan batch saje...cool ye...apsal x call sy...asyik sy jer call awak..tinggi bil sy tau..

lady scooter berkata...

aya : kisah tu si polan ni sy pernah luahkan entry ni :

http://skuterlady.blogspot.com/2011/04/yesterdayangry-todayvery-relax.html

sengaja sy simpan entry tu..kalau orang lain mungkin dah delete... sy tak...nak buat kenangan...ha3

lady scooter berkata...

Yaya : dalam hal ni cuma big boss jer yg dah dikaburkan matanya... staff lain dah tau si polan camne.. whatever lah...rezeki kan?

lady scooter berkata...

Gen2Merah : a'ah... yg penting rezeki yg kita terima tu halal dan berkat...

lady scooter berkata...

zara : puas sy pikir...sape kah gerangan cik puan Zara ni..akhirnya...yey....puan dah pandai tinggalkan komen...yeayyy.... sukanya..!!

maszull berkata...

assalamualaikum syu..betul tu biarlah mereka ngan kejayaan mereka jgn ada hati yg hitam dlm jiwa kita...:)

Cik Puan Merah Bieytahanny Manthorntee berkata...

singah sini lagi