Selasa, 10 Januari 2012

Roadwalk Butterworth..

Roadwalk... ke... ropewalk ke... semua kat Penang... Kalau roadwalk de kat Tanjung... Kat area Butterworth pon ade gak... cuma masa kitorang pi hari tu... agaknye sebab dah tengah hari... banyak outlet yang dah tutup...

kerr... sebenarnya memang outlet2 tu dah lama tak buka.. tak tau lah... korang kalau nak pi roadwalk Jalan Stadium tu ke... roadwalk Butterworth ker.. kena pegi pagi.. time tu meriah ngan outlet...

Lagi pon hari tak panas sangat... kalau pi tengah hari boleh jer... tapi time tu banyak la owner outlet yang dah bungkus barang... ngan panas terik lagi... errkkk... tak kuasa aku!

Lagi 1... kalau tak silap aku tempat2 cuma buka pada sabtu dan ahad jer... time lain... korang tunggu ler sampai tengah malam...he3... takkan ade...! ( rasanya lah..)


Salah satu outlet...err... kedai yang masih buka masa kitorang round kat situ dalam around pukul 3 petang.


Sunyi gak ler roadwalk Butterworth ni.. Beza antara Roadwalk Jln. Stadium ngan Roadwalk Butterworth ni :

1.  RJS ( roadwalk Jln. Stadium )  guna konsep terbuka... means.. takde bumbung... kawasan pon lebih terbuka tapi padat.

2.  RB ( roadwalk Butterworth ) ... ade outlet + bangunan kedai...  RJS  takde camtu.

3.  RB  agak sempit sikit... + takde toilet awam... leceh kalau nak terkencing!

4.  RJS .. kena bayar parking... and susah sikit nak dapat parking. RB plak...tak sure lah..he3

5. RJS ... ade aktiviti mintak sedekah... RB rasanya takde.


Tiada ulasan: