Rabu, 23 Mei 2012

Typically Women!

Tu bukan ape2... cuma tajuk drama korea semata - mata. Sejak semenjak ni ler... tetibe jadi rajin nak layan. Tengok sikit... macam best! Makin aku tengok..wahh... ok gak citer nih... layann...

what woman want

Tajuk citer ni sebenarnya : Typically Women... tapi kat Astro Bella tu lain plak tajuk ehh.. " What Women Want'..sebab tu bile aku cari kat internet.. lain yg keluar. Perghh... ape la susah nau nak cari citer nih!

Pelakon Utama  3 orang... semua pompuan... Nama pon Typically Women kan! Memang citer nih lebih pada cara pemikiran & perjalanan hidup pompuan ler...

Watak - watak Utama :

typically women

Oh Joo-Eun sebagai Mo Seol-Hee... 
- seorang staff yg sangat komited ngan kerja. 
- Sangat tegas dan tak suka sangat2 dianggap lemah macam pompuan lain oleh kengkawan lelaki di pejabat sampaikan geng2 pejabat kata dia ni macam singa! Garang woo...! 
- Prinsip : kerjaya lebih penting dari segala - galanya!
- Masih single...( garang benor, lelaki takut nak dekat! )

what woman want

Jeong Yang sebagai Song Joo-Nam :
- Ibu kepada 2 orang anak. Isteri kepada seorang bussinesman berjaya.
- Sangat berbangga depan kengkawan kat opis tentang kehidupan rumahtangga dia. Kononnye perfect!
- Sebenarnya dia rasa penat sgat jadi superwomen utk suami & anak2 tapi kaki cover-line!He3...

typically women

Hwang In Yeung sebagai Na Yoon Joo :
- Berstatus janda. Kerja sama opis dgan Seol-Hee & Joo-Nam.
- Sgat berharap dapat tamatkan title janda tu. Kekadang nampak macam desperate pon de gak. He3..
- Ada masalah Shoppaholic bile stress...! Gaji paling kecik antara geng2 pejabat tapi kuar shopping! 
- Bercerai sebab banyak berhutang!

woman

Jeong I-an sebagai Kim Joon-Woo : 
- Single guy... paling handsome ler kat opis tu.
- Ramai girl-friend... macam tukar baju sebelum jumpe Seol-Hee.
- Satu2 lelaki yg berjaya melembutkan hati Seol-Hee ygg garang tu! tapi selalu gak makan hati dek kerenah Seol-Hee yg selalu berubah...

what woman want

Kang Ji Hoo sebagai Choi Bae-Sik
- Single... nampak comey kan? Dalam citer ni..dia la yg paling sengal!
- Sgt2 suka kan Yoon Jo tapi tak dilayan!..kesian!
- Mulut spesis yg takde insurans tu... selalu kena 'smash' dek Seol-Hee!

Watak2 Sampingan : 

Kang Woo-Jin sebagai Lee Ki Moon
Choi Seung Kyung sebagai Director Jo Myun Shik
Kwak Jin Young sebagai Lee Hwa Young
Jang Joo Ah sebagai Kim Han Bit

Sinopsis : 

 -Sebuah drama mengenai kehidupan 3 wanita... yg mengimpikan kehidupan yg baik tapi realitinya agak tergelincir sedikit.
- Seorang wanita bujang, seorang lagi telah berkhawin dan seorang lagi telah diceraikan!
- Si bujang..mewah dan sangat berjaya dlm kerjaya. Si janda yg mengimpikan pasangan baru dgn kehidupan baru yg lebih baik. Si isteri yg keletihan berhadapan dengan kerenah rumahtangga!
- Citer ni bukan tengah gadis/wanita muda... bukan tentang wanita yg telah berusia... tetapi Wanita biasa...!

Dibalik Tabir :




2 ulasan:

Nur Haziqah Abdul Rahim berkata...

hi, macam mana saya nk tgk cerita itu sbb tkdpt tgk ending cerita ni? ada tk lgi website yg ada cerita tu full? pls reply :3

lady scooter berkata...

Nur Haziqah : insha-allah..nanti akak try tengok2 web site yg de citer nih.. then akak akan roger roger sama kamu ya... ^_^