Selasa, 15 Mei 2012

Hospital bukan tempat beromen!

Hari tu kan abah ( my FIL ) kena tahan wad... dan pada hari yang sama gak ade sorang lagi pesakit yang baru masuk ditempatkan betul2 di sebelah katil abah. Muda lagi. Eksiden katanyerr... tengkuk terkehel rasanya. Aku nampak dia pakai mende ape tah tu kat leher... 

Selain mengadu pasal makanan yang takde rasa tu... abah.. bukan abah jer... orang yg dok katil depan abah tu pon cakap..

" ese tak boleh duduk tompek kau nih...! Sakit mato se...!"

Ha... orang tuo nogori... bahaso eh memang pokat sikit..ehh... aku pon dah terjangkit...ehemm..ehemmm...

Bile aku tanye nape... abah nampaknya payah nak explain. He3... Menggeleng - geleng kepala abah masa tu. Mungkin dok terkenangkan kelakuan 'jiran' sebelah tu. Abah kata... de pompuan yang temankan 'jiran' tu. 

" Mesra eh mangai.... tak sanggup abah nengok... tah hapo lah... kek spital ni pon macam tu...."

Lebih kurang gitulah yang abah cakap... walaupun aku agak samar2 jerr he3... tapi aku tanye gak la.

" pompuan tu bini dia ke bah? laki tu muslim ke "

Abah jawab muslim dan pompuan tu bini dia agaknya.. mungkin baru nikah. tapi tu la..abah kata mesra tu melampau sangat.. Sampai orang lain pon tak sanggup nak tengok... Dah la badan sakit... pandangan mata pon sama2 sakit bile tengok adegan2 'sensor' jiran yg satu nih... he3... kesian abah..

So... nasihat aku, tak kisah ler  baru kawin ke... baru nikah ke... lama ke.. ape ke... kalau kat tempat2 public ni, agak2 ler sikit kalau nak mesra pon! Berpada2 la sikit  jangan sampai orang tengok pun naik meluat...

Kesian... kat spital lak tu... aiyyoo..





8 ulasan:

Cikpuan rara berkata...

aigooo dorg buat apa.haissshhh x malu ke.

aLyNnZ berkata...

adoiii..xsesuwei taw..

lady scooter berkata...

cikpuan rara : he3... akak pon tak tau. tak dapat nak bayangkan pon sebab my FIL pon tak describe detail.

lady scooter berkata...

alynz : tak tau la ape yg diorang buat sebenarnya.mungkin kat kita takde ape sangat, tapi tau je la...orang tua.. diorang tak larat nak tengok kemesraan yg terlebih tu...

Chic Na berkata...

saje je kan nk wat free show. mmg tak patut. kesian org2 sebelah, dah la sakit. huhu..

lady scooter berkata...

chic na : tu la pasal...sabar je la..he3

Marya Yusof berkata...

Ayoo.. Ini mcm pun ada ka? Ish...boleh report, berkelakuan tdk senonoh dikhalayak ramai... Tak kisah lah dah kawin ke blom kan...ish...ish..ish...

lady scooter berkata...

marya Yusoff : nasib baik bukan saya yg nampak ngan mata kepala sendiri. kesian kat orang2 yg terpaksa melihat...;-)