Jumaat, 10 Februari 2012

Aku gilakan novel ni dulu...

Novel ape..? Sampai sekarang aku masih ingat tajuknya... Saat Rindu Berdetik... tulisan Zuraidah Othman..

kredit to seminar buku filem

Sinopsis novel ni ade kat sini :  blog Seminar buku filem. Kredit pada pemilik blog itu..

Ni ler fav. novel aku masa sekolah menengah dulu... tapi ending tak best...sedih..hu3... de kengkawan siap karang novel sendiri based on novel ni.. konon2 buat sambung part 2 lerr... he3.. happy ending gitu... nak puaskan hati punye pasal... dasyat kan? amatur..tapi kitorang bantai gak baca...dah kata nak puaskan hati... belasah je la... tapi bukan utk dijual... just ngan kengkawan kat hostel jer... dok hostel...mane la de hiburan sangat... novel2 tu jer la yg jadi hiburan kitorang...

Ingatkan takde sambungan... eh...ade lah..ni sambungan offical punye... bukan yg kwan kitorang tu punye ok.. ni yg zuraidah othman sendiri tulis... tapi kata penulis... that story will never have happy ending ok.. sebab... hero ngan heroin will never be together again... hu3... hampa...

Owh... ni yg offical part 2 novel tu... Rindu Berdetik Lagi... review sinopsis di sini...

Korang lak suka baca novel ape eh?

7 ulasan:

maszull berkata...

assalamualaikum syu...mmg best novel ni mama pun ada novel"Saat Rindu berdetik" tu lama juga novel ni kan...:)

lady scooter berkata...

waalaikumsalam... a'ah... masa tu tahun 1999 kalau tak silap... tahun yg paling byk nostalgia best kat skolah dulu..he3

snf berkata...

time skolah dulu dok lyn alaf 21 ja.novel yg lady scooter kta best tue tapenh bc pun..huhuh.excited lak nk bce :-(

lady scooter berkata...

snf : alaf 21 tu start muncul masa tahun 2000 sampai sekarang. Novel Zuraidah Othman tu dah diterbitkan awal lagi.. kalau tak silap, under karangkraf ke ape... sori akak tak ingat sangat la...he3

Cik Puan Merah Bieytahanny Manthorntee berkata...

salam...wah cik scooter pun gemar baca novel ke???bieyhanny masa sekolah dulu first novel yg bieyhanny baca senja merah di kuala lumpur tu pun curi2 baca coz ayah tak bagi baca novel takut bieyhanny terikut ngan watak novel coz bieyhanny ni memang suka beragan...hehehe

lady scooter berkata...

cik puan merah bieytahanny : gemar... tapi jarang2 nak beli... banyak pinjam orang punyer jer... cerpen kat dalam ape majalah pon sy tibai gak baca... berangan? tu dah tentu la..kih3...

ibuaries berkata...

dua2 memang buku favorite sy. dulu masa di hostel buku saat rindu berdetik tu yang beli sorang tp yang membacanya punya la ramai bergilir2. sampai akhirnya tak tau di mana buku ni berada