Rabu, 1 Februari 2012

Kenapa Opal tak nak ke sekolah?

Semalam la ni... tengah terkocoh - kocoh siapkan Opal... dia merengek lagi tak mau pi skolah.. tu kali ke-3 dia merengek since aku amik dia petang kelmarin...

Pelik!  tapi aku anta gak la dia pi skolah. Cuma tertanya2, kenapa tetiba dia merengek tak mau pi skolah... selalunya dia ok... kalau awal2 hari tu aku leh consider lagi. Ni dah nak masuk sebulan dah, takkan tak dapat suaikan diri lagi kot...

Masa aku hantar pagi semalam, dia ok jer... tak la sampai nangis  Masa masuk kat pintu pagar tu aku tengok. ada la 2 orang gegurl cute datang sambut dia... he3... siap salam cium tangan Opal lagi... alalaalalaalaaa... cikgu yg tengok tu senyum jer...

Tomeii..! tapi Kenapa gaknye eh? cikgu cakap kat skolah pon dia ok jer... takde lak dia nangis2 macam orang kena buli ke apa.. Opal... Opal... kenapa?


Rupanya... petang tu baru aku paham... dia demam!! kat skolah pun kerja dia tido jer... alahai... kesiannya Opal... masa anta dia tu takde la panas pon badan dia.. suam kuku jer... aku ingat takde apa2 la.. tu yang anta gak dia pi skolah...

Padan la dia merengek jer... hari ni dia dah ok dah... takde dah merengek tak mau pi skolah... merengek nak tido tu selalu lah...ngeh3...

4 ulasan:

Kamalia berkata...

alala..siannya opal ye..
dah elok dah kan..

lady scooter berkata...

Kamalia : harap2 la dia dah sihat..sebab kekadang, pagi dia ok... masuk tghari ke petang... demam tu jadi balik...:-(

Cikpuan rara berkata...

alahaiiiii sian dye demam ye.dh sembut namau mls g skolah ye.

lady scooter berkata...

cik puan rara : time tu je... lepas elok demam, dia tak merengek tak mau gi skolah camtu lagi...legaaaa