Jumaat, 9 September 2011

Kenapa aku nak join kawad?

Kalau kengkawan aku kat opis ni, diorang dah tau betapa liatnye aku bile disuruh berkawad. Sebelum ni pon dah banyak kali aku skip..

Tapi bukan suka2 ek… kebanyakkannye aku skip dengan bersebab. he3… sebab tu pun memang munasabah la untuk diguna pakai.

Kali ni meh aku gitau nape aku leh plak join kawad kaki sempena sambutan hari merdeka ni nanti…sebab – sebabnye adalah…:

1. En. aus kata…ok jer !

Memula dapat surat arahan tu, aku citer dulu kat suami. Maklumlah, tarikh kawad tu jatuh pada hari cuti. Biasanye memang camtu. Kalau aktiviti luar dari bidang tugas jatuh pada hari rehat, memang kena gitau en. aus dulu. if dia kata..ok jer…! so…can proceed la…

2. Pengasuh anak2 kata…ok jer !

See… ape – apehal pon, persetujuan pengasuh pon penting gak. Kalau tak, sape pulak yang nak jaga anak2. Sebab hari cuti kan, tengah musim raya plak tu. Takut la kot2 pengasuh aku tu de plan nak gi berjalan plak.. Tapi hari tu akak tu dah kata..ok jer!…ok…proceed !

3. Angan – angan nak turunkan berat badan.

Kui3… angan – angan tak tahan tu ! Nak turun kan berat badan…!!!! ha3…eh…angan – angan tak salah. Hari tu kan cuti ! seminggu plak tu…raya…macam2 la makanan yang aku dah sental…heh3… Tak dapat turun banyak, dapat sikit pon jadi lah…boleh? Tapi tadi timbang, macam takde kesan jer…haih…camne tu?

4. Nak exercise….kononnye…

Dah lama badan tak berpeluh giler2, bile dah berkawad kat parking kereta yang bertar…bawah matahari terik tu…memang sah2 la pecah peluh kan…korang dah pernah rasa camtu? Tahap extreme la kononnye. tapi takde la sangat. masa rekrut dulu lagi ekstreme. Tapi lum leh lawan rekrut jabatan en. aus. Diorang punye rekrut lagi eksteme.

5. Nak longgarkan segala sendi.

yup… since aku keje kat cawangan sekarang, aku jarang bergerak dari meja. asyik mengadap komputer jer. sampai la de skali tu, tangan kanan aku jammed jap. takut giler aku dibuatnyer… perkara tu jadi sebab aku asyik pegang ‘mouse’ komputer hampir sepanjang hari. dah rasa macam nak kena stroke plak..hu…seram !

6. Keistimewaan yang aku dapat…

Antaranye… leh rehat lebih awal dari selalu…he3…selalu rehat kul 1 kan? bile dah join kawad, diorang bagi rehat awal. hak3…( gelak jahat ). Dapat makan sarapan free. Dapat air minum free… apelagi..erm…bos2 tak leh kacau…yess…opss..tu keistemewaan ker? boleh lah  kot.

Last but not less….

s

Taaa daaa….. dah lama aku nak kasut ni…muahahaaa… my wellington shoe… hak milik kekal ok…bukan pinjaman…ahaksss…best giler. ngam – ngam saiz kaki aku jer…

ss

And again…ta..daaa…adoiii…silau tak?ha3….bertambah lagi koleksi kasut boot aku…walaweihh….

2 ulasan:

rara pinkmafia berkata...

terbaek lah sis,kalau saye,ini bukan pilihan terbaik.

ninagurlz98 0723 berkata...

Sis..beli kasut tu kat mana?hrga berapa ya?