Selasa, 20 September 2011

Rahsia diorang...syyyyy!!!

Sejak dah ada anak 2 ni, aku selalu sangat cemburu tengok wanita - wanita ngan aweks - aweks yang serba ramping dan kempis - kempis je perut diorang.

Tau jer la... Kalau aku dah cakap camtu, bermakna... bermakna..?!!...yes... alignment badan aku dah banyak lari kalau nak dibandingkan ngan masa zaman anak dulu... hu3... Puas gak la aku cuba control makan tapi takde kesan pon. Makin lapar ada la... ha3... Ikut suka haku jer kan nak create diet sendiri.

Lepas tu aku cuba makan secara teratur tapi dalam saiz yang sedikit dan kerap, camtu jer perut nih... ngeh3... bila lalu kat kedai ker, butik ker... Yang ada jual baju kebaya cun - cun tu... gulpp..!! telan liur jer..

Sebab..?!! perut a bit ke depan. dusshhh...!


Bila tengok diorang pakai baju kebaya atau baju kurung moden tu terletak cantik jer kat badan diorang... sungguh aku jeles... camne ek? hmm... ye la, tak adil kalau aku compare ngan anak dara kan?

Meh aku comparekan ngan mak - mak dara yang usia lebih kurang aku jer yang anak - anak pon lebih dari sorang. 

Aku tengok ada yang anak dah 3 atau 4 pon, perut diorang kempis jer. Ramping tu dah tentu la kan... 

Then aku try sembang - sembang ngan diorang nih... Oooo baru la aku tau ..!!!

Diorang pakai korset rupenyer... alahai... patut la cantik jer bentuk badan diorang.... ha3..! lembap la aku ni kan??

Baru la aku tau ape rahsia diorang... keh3... patut la aku selalu perasan badan diorang tegak jer. My sis pon pernah tegur dulu..

"eh...patut la badan ko tegak jer... ko pakai korset eh? "

Tau dah... kih3...

2 ulasan:

rara pinkmafia berkata...

tu badannya mmg jenis kerempeng kot kak.hehehe.

syu berkata...

Tak rara...yang kerempeng tu memang akak tak leh lawan la..out terus..he3...tapi yang badan jenis berisi padat - padat ni yang akak selalu suka comparekan ngan diri sendiri...ngeh3...