Sabtu, 24 September 2011

When he happy, I’m happy Too…

1
2
3
4

Sekarang dia dah pandai dah sebut banyak perkataan walaupun tak berapa lengkap. Kadang – kadang yang aku tak sangka tu pon dia leh sebut.

Contohnyer, word ‘hujan’… hari tu masa hujan, dia cakap

“ mak…! ujan..! jan mak..!'”

Aku ingatkan pengasuh dia yang ajar, tapi petang semalam akak tu cakap dia pon terkejut dengar dia sebut word ‘hujan’ tu… aku pon sama terkejut…he3…

Sebab aku pikir dia pon akan sama macam abang dia. Lambat pandai bercakap. Tapi nampaknye, dia lebih cepat dari abang dia. Si abang pon still pelat lagi sampai sekarang walaupun dah tak sepekat dulu pelatnye tu… Yang best tu, dia sibuk nak ajar si adik bercakap…he3…

Tiada ulasan: