Sabtu, 3 Disember 2011

Episod kali pertama cuci scooter…

Dah banyak kali sebenarnya hasben minta aku cuci scooter tu sendiri.

cats

Tapi banyak kali gak aku ‘mengelat’…  * Kebiasaannyer hasben gak yang terpaksa tolong aku cuci kan scooter tu sampai berkilat. Muahaahaaa…!

Hari ni dalam sejarah, aku berjaya gak motivated diri sendiri untuk cuci scooter tu. Tu pon pas aku mintak tolong hasben pasang double – stand tu..

Kalau nak harapkan aku, sampai tahun depan pon lum tentu aku nak cuci scooter tu… Sebab aku dah banyak kali try pasang sendiri double – stand tu sendiri… haaaaraaaammmm!! Hape pon tak jadi ! Sampai nak terbalik scooter tu aku kerjakan… 

Huhh… tak tau plak aku rupa – rupanya leceh sungguh cuci scooter nih. Jenuh gak ler aku nak sental tempat – tempat sulit yang terselit tu.. Sampai aku rasa macam nak jer cabut komponen scooter 1 per satu. Pastu basuh macam aku basuh pinggan tu haaa… boleh gitu? ( Senang lagik cuci pinggan mangkuk kat dapur tu… )

Dekat 2 jam gak ler baru siap ( banyak iklan ! sebab askar2 comel aku dah bangkit dari titon time tu… ). Baru la aku tau nape hasben dok lama – lama ngadap scooter…hummm

Ni tinggal nak polish jer. Hasben tengah keje. Dia kata tadi nanti dia balik, dia tolong polish kan.. Hahaa.. elok na ( benar ) la tu… aku tak larat nak cangkung lelama.. Rasa macam nak terkena buasir plak…adeihh… Tambah plak ‘drumstik’ aku yang besar nih…. hu3…. adoi teruss…!!

1 ulasan:

rara pinkmafia berkata...

rara masa pakai motor dulu paling mls nk basuh.sllu suh adik basuh je.then bg upah.hehehe