Khamis, 19 April 2012

Pembawa mulut... teruk!

Sampai hari ni kitorang masih berteka - teki lagi... siapa penerima APC tahun ni masih belum tau lagi. Semalam bos besar janji nak bagi hari ni. Aku ingat dia nak bagi pagi... kalau dia bagi pagi, boleh la aku siapkan terus buku program aku utk majlis tu nanti...

Last2 minit petang semalam aku diberitahu dia nak bagi petang ni plak...aisehmen..! awat lambat sangat? Kang aku main letak jer kang nama sape2, ade lak yg 'meloncat' kang..he3....

Semuanya masih disimpan kemas dalam tangan big bos. Takde sorang pun yg tahu termasuk pegawai yg jaga rekod staff kat sini. Sangat2 sulit lerr kononnyer...

Tetiba kecoh lak kata ade orang dah tau... siap wish lagi kat orang yg kononnya dapat tu? Bile dah sorang wish... orang lain yg tak tau ujung pangkal citer pon sama2 la bergotong - royong wish tahniah... dah kawan tu termenung... resah gelisah ler sebab tertanya - tanya, betul ke aku dapat APC tu?

Tanye jugak lah kat orang yg bawak mulut nih... mane sumber yg bagitau dia pasal penerima APC tu... jawab ehh..

" ehh... tak tau lah.. mane de kita tau..!"

Kalau dah camtu, awat la hang pi pukui canang kat oghang dok kata kawan tu yg dapat? Kalau betul kawan tu dapat, ok la... kalau dak? lagu mana? tak ke kawan tu frust...pasai dah ghamai yg mai dok kata tahniah kat dia... malu kot!

Salah sapa bila kawan tu jadi lagu tu? salah hang kan? dok gatai pi bawak mulut citer tak betuii... adeiihh.. teruk!

Kalau nak bergurau pon, biarlah kena caranya... janganlah sampai terjadi kisah pembawa mulut lak... entah la... aku tak gemar bile dengar mende2 camni.. bahaya woo bile ade orang yg perangainya suka bawa mulut nih... leh porak peranda orang dibuatnya...!

Orang lain lak de yg mudah percaya...laaagi haru..! Anyway...ade berita yg sahih...he3... 2 orang dari 17 orang confirm aku dah tau.............................heehaa..





2 ulasan:

Zie berkata...

emm bagus punya simpan rahsia. ye...
si pembawa mulut,, janganlha sian org yg di wish tu tak naya berangan nak dapat apc , aleh2 org lain yg dapat.

lady scooter berkata...

zie : entah la zie... saya pun takut kalau saya tergolong dalam golong tu.. Ya Allah, mintak dijauhkan dari sifat macam tu...