Selasa, 3 April 2012

Tragedi tragik seekor lipas...

Ni aku nak share kat sini. ! kisah yg amat2 tragik yang sama sekali aku tersangka akan terjadi....

Kisahnya gini lerr...

Start dari pagi tadi aku dok leka siapkan keje yg 1 nih... tetiba aku tengok ade mende yg tak cukup... yg mengharuskan aku gunakan printer kesayangan ku itu...

walaupun cikai tapi sangat berbakti...! dengan semangat penuh kegonjengan dan perut yg kekenyangan, aku klik utk mencetak dgan keazaman dan keyakinan tahap kepoyosan yg melampau... tetibe......................

Aku tengok ade sesuatu kat kertas yg aku dah cetak tu... sudut kanan paling hujung kat bucu tu basah... Lantas otak aku terfikir.........

" Printer nih kencing ker...?"

Budusss sungguh akal aku time tu.. tapi takpe. Aku print lagi.. kali ni, air yg jernih tu dah kuar warna cokelat kehitaman macam tahi hanjing ( errkkk. ye keerrr? hentam je la... )
" Takkan dakwat printer ni bocor kot! alahai.... tak kan kot!!!"

Puaslah aku belek membelek... siap tukar ink yg baru padahal yg ade tu masih leh guna lagi..bior le seciput pon...jimaaattt..!!

Ingat dah ok... aku try print... mata dok tenung dalam2 tahap nak menelan kat printer tu...tetibe baru la aku perasan... ada sesuatu dicelah roll tempat kertas tu nak keluar.. lepas aku korek2...tengok ape aku dapat?
Gaaaaaa...! Bontot lipas tuuuuu...... tah bile masa la lipas tu de kat situ... tau2 jer dah jadi camnih..adeiihh... padan ler kertas aku tadi basah bagai.....
Tu haaa... siap de darah lagi... seram gak aku tengok..takkan lah printer aku ni bernyawa kot... takkan lah kan?
Aku korek2 lagi...tapi yg kuar kaki tu jer... kepalanya manaaaaaa...? kalau dah de bontot, kepala mesti ade kan?
See... like i said... pasti ada kepalanya skali di situ... bile aku intai2... ade.. tapi kepalanya tak mau keluar... aku coba lagi...
 Akhirnya.... berjaya gak aku keluarkan kepalanya... tuuu dia hasilnya...!

Sorry lah lipas... aku tak sengaja..hu3.. yg engko lalu kat celah2 tu watpe...? kan terkena sudah...!!

5 ulasan:

dwaty berkata...

nasib si lipas di printer...

lady scooter berkata...

dwaty : tu pon matinya dah tragis..he3...

fieda berkata...

ayakkk....accident yg tak disengajai...

MamaEma berkata...

mesti bau busuk ni

lady scooter berkata...

mamaEma : tak tau la..he3