Isnin, 16 April 2012

Derma ikut Parti?..errkk!!

Tadi aku baca entry ni : http://www.mazidulakmal.com tentang artis kita yg sorang ni. Dia tegnah sakit & perlukan bantuan dari segi kewangan.

 Sumber gambar : http://www.mazidulakmal.com

Cerr korang baca betul pertanyaan yg kat hujung tu? ape yg korang pikir? aku? senang jerr... nak derma pon kena ikut parti ke? Orang tengah perlukan bantuan pon nak berkira dari segi tu ke?

Macam tu ehh? hah? Dari ayat soalan tu, aku tau yg tanye tu orang Islam jugak macam aku. Kalau tak nak derma tak payah la nak call semata - mata nak tanye soklan camtu... kalau niat tu ikhlas, derma jer... tanye ape yg sepatutnya aje... tak payah nak tanye yg bukan2. Kalau tak, sila dok diam...! Keep Silent...!

7 ulasan:

ieda berkata...

salah paham je tuu dik
insyaallah dia niat bertanye je .. bukan dia memilih ;)
think positif ... ;)

Lia berkata...

Lia pun ada terbaca haritu. susahkan bila nak salurkan bantuan ke ikut parti lak.. haishh :)

lady scooter berkata...

ieda : trying to do that way but , tapi dia tak patut kot tnye soklan tu. sensitif for certain people..;-)

fieda berkata...

ye la tak patut tanya gitu..nak tolong biar ikhlas..

lady scooter berkata...

lia : yupp... seolah2 di hari pembalasan sok, Allah tanye " kau dari parti mana masa hidup dulu..."..

lady scooter berkata...

fieda : betul tu... nape nak kena tnya camtu plak kan?

maszull berkata...

assalamualaikum syu...kalau nak menderma tu x payah la pilih parti mana yg diikuti menderma itu ikut keikhalasan hati ye bukan ikut parti...:)