Rabu, 8 Februari 2012

Tanjung Resang… Mersing

Walaupun cuti2 Malaysia aku tak meriah mane… Tapi ade gak la gambo yg aku snap utk tatapan korang semua… enjoy it okey…!

DSC02662
Lepas geram… kuar laman tak pakai kasut… kat rumah…huhh… memang tak dapat ler nak mcam tu.. hehee…
P1060155

Kena masak sendiri… Tempat ni takde kedai makan ok… kalau nak gi kedai makan kena pi Mersing… 10 minit dari situ…
Aktiviti malam? Takde… melainkan santai2 & sembang kosong jer… Ape pon takde… sib baik penghuni chalet sebelah tu pasang radio… yupp… radio keta… takde la sunyi sgat… pantai…jauh sikit…100meter ++ menapak..Tapi.. tak dapat mandi…pantai keruh!! errkkk….

DSC02675

Semua gambo nih aku snap gunakan hp sony Hazel J20 kesayangan aku jer… kecuali gambo my laki yg tengah siang ikan tu…yg tu model renyeh tu punyer DSLR… Lumix..

DSC02679

Pantainya lebih landai kalau nak dibandingkan ngan Pantai Pasir Lanun tu…

DSC02682

View cermin yg sgat mengagumkan pandangan mata aku…

DSC02685

Model kecilku… ingat DSLR je ker leh wat camni? he3…

DSC02687

Nape si kecik ni jer yg always interframe? ha3… Opal gayat… dia lebih rela dok diam2 kat bawah pokok nun…

DSC02692

Tu haa… jauh kan? Opal dok situ ler ngan his abah…en. aus..

DSC02696

Bola ajaib…he3… kena sedass… ICU perginya… ingatkan bola… skali angkat… mak aiihh… berat!

DSC02706

Mood ‘Ombak Rindu’… Rindu ker??..he3..

DSC02709

Langit Biru…

DSC02712

Lagi… membiru bijik mata ko..!

DSC02723

Dah penat, yokk.. balik masak lunch lak… plastik tu asalnya nak buat ala2 layang2… tapi kat bawah jer dia sebab dah bocor..dipunahkan dek si kecik tu…

DSC02725

Kawasan Chalet yg sgat tenang…

DSC02726

tapi..sikap pemiliknya yang ambil kesempatan tu… tak sukanya..!! ‘Busuk’… *Semua gambar diambil menggunakan my Sony Ericsson Hazel J20

10 ulasan:

Sam Banjamin berkata...

teluk resang ke tanjung resang? saya keliru...

lady scooter berkata...

sam banjamin : tanjung kot...entah le... lupe lak..ngeh3

lady scooter berkata...

confirm...tanjung resang...

Cikpuan rara berkata...

mcm mana main layang2 tu.hehehe.cantek awan tu.

maszull berkata...

assalamualaikum syu...cantiknya permandangan kat situ nice...:)

lady scooter berkata...

rara : senang jer... angin kat situ memang kuat... kalau plastik tak koyak, ia akan terapung sendiri ke udara..he3

maszull : kat situ sesuai sangat utk warga kota yg nak rest in private...memang tak ramai orang...takde aktiviti lain selain bersantai dengan alam..cume tmpat tu takde kedai makan yg dekat...

kak mah berkata...

oklah beberapa keping gambar buat kenangan.

Rohaizan berkata...

kalau dari terminal baru mersing ke tanjung resang, ada public transport tak?

lady scooter berkata...

kak mah : a'ah.. tapi mungkin tu je kot skali pegi..

lady scooter berkata...

rahiazan : tapi pasti tapi kalau nak ke situ lebih baik sewa keta... senang nak keluar masuk..(",)