Ahad, 31 Julai 2011

Tamatnya dilema Ashraf@Alesha …

Salam Takziah kepada keluarga arwah Mohd. Ashraf Hafiz Abd. Aziz @ Alesha Farhana…

Walaupun aku tak la ikut sangat perkembangan isu berkaitan arwah ( tak payah la aku sebut sebab hampir 1 Malaysia tau )… tapi aku tau jugak la kisah arwah ni…

Walau apepun yang dah jadi, doakan la yang terbaik untuk arwah.

Pemergian arwah bermakna…tamatnya dilema dia selama ni.

Pada aku, Allah lebih mengetahui…kerana itu lah Allah ‘menjemput’ arwah lebih awal daripada orang lain.

Rabu, 27 Julai 2011

wordless wednesday?

Ni duluu...sebelum dapat yang no. 2...

Terkejut kambing tu...

Malam tadi husband aku tanye..


" Nak gi MAHA lagi tak? "


Aku jawab... "ok je.."


Orang yang paling excited....si kecik tu la...uih...Suara dia la yang paling kuat jerit2. Jari dah tunjuk2 dah kat lembu tu.Lepas tengok lembu ( jap je pon ), kitorang pi balik kat kandang kambing gatai tu..


Owh..kalau nak tau, korang baca la link aku yang sebelum ni kat entri sini.


Skali lagi anak kambing hari tu kena buli kat si kecik aku. Mula2 dia takut2 je..


Tapi lepas tu ! wahh...berani dia cucuk - cucuk kepala anak kambing tu. Siap ade sound effek lagi..."uik..uik...uik.." katanye...he3


Tengah dia dok cucuk - cucuk tu, bapak kambing tu pon datang. Hu3...aku tengok muka si kecik tu dah cuak. Cepat - cepat dia tarik tangan dia...ha3..tau takut..!


Si kecik tu tak puas hati lagi rupenye...dia nak lagi buli anak kambing tu.


Kebetulan anak kambing dah beralih tempat kat sebelah aku. Cepat - cepat aku sound..


"Hah...Nufail...jangan tepok buntut kambing tu ehh..."


Huh.. tak sampai pon seminit aku cakap...kelepapp..!!! haa...kena dah...


Terkejut anak kambing tu.. selambe je si kecik tu tepok buntut dia...ha3..sabau je la...


Balik tu, satu kereta bau kambing...tangan si kecik tu punye la 'wangi' ngan bau kambing...pergh...hamiss..!! Terseksa hidung aku...adeihh...


*p/s : diorang ni pun ade malam tadi kat situ...jadi juri pertandingan karoke...


 pak zaibo

razali hussein

Selasa, 26 Julai 2011

Kisah rumah tangga...Allahyarham Tan Sri P. Ramlee

Oh dengarlah tuan - tuan
Sebuah kisah suami isteri
Kadangkala terdapat
Si isteri memerintah suami

Oh disuruh duduk - duduk
Dijerit - jerit dibentak - bentak
Suaminya dulu hensem
Rambut panjang dah jadi botak

Oh la la
Kalau memilih isteri alah abang
Biar betul - betul
Jangan tersalah pilih alah abang
Kena queen control

Oh la la la la la la la la
La la la la la la la la
Kisah rumahlah tangga
Ada - ada saja

Oh kadangkala pula terdapat
Suami jahat isteri budiman
Isterinya cukup sabar
Perangai suami ya Allah macam setan

Kalau di belakang isteri
Hai joli sana joli sini
Kalau didepan isteri
Amboi pijak semut pun tak mati

Isnin, 25 Julai 2011

High heel masuk workshop?

Ape kes ?
Ape pulak high heel tu buat kat workshop ?


Kan ke tempat tu kotor dan berminyak ?
Owh… high heel tu saje suka2 masuk workshop…he3…

DSC01017

huh…takde maknanye… tuan punya high heel tu sebenor nye tengah tunggu husband dia.
Mane husband dia dah pi ?

DSC01013

Tuu diaa…yang pakai baju oren tu…

Aku tunggu dia, dia plak tunggu tokey kedai tu siapkan pesanan 2 indian guys tu… Opss.. yang sorang lagi tak berapa nampak.

DSC01010

Ni dia ‘pesakit’ yang perlukan rawatan tuan punya workshop tu… Umur ‘pesakit’ ni sama baya ngan aku… tahun depan genap 30 tahun… hu3…

Husband aku cakap body belakang tak center.. huh.. tak tau la aku amende yang tak center tu… tak reti aku bab2 motor ni…

Eh… aku tak naik pun motor tu… Aku eskot dari belakang je sebab motor tu terpaksa ‘ditahan’ kat workshop tu untuk rawatan pakar.. ngehh3…

DSC01014

Pas dah confirm ‘tahan wad’, kitorang blah… ni la skuter aku…

Vroommm… terus kitorang ‘rempit’ ke town jap pi ukur baju kat tailor… 2 orang je… si ‘upin ipin’ tu ade kat pengasuh… lum time lagi nak amik diorang sebab aku keje…

Dari town, aku trus mintak husband drop aku kat opis. Motor ni dia pakai jap.

DSC01019

Sambil tunggu husband datang jemput petang tu, aku snap la gambo ni… tup2… ade plak gambor dia dalam ni… he3…




Mantai

Ada teman yang bertanya... mantai tu apa ? Sebelum aku jawab ape maknanye tu.. biar aku citer sket...


Mantai ni memang aktiviti wajib kat negeri sembilan ni. Memang sangat ditunggu - tunggu bile tibanye Ramadhan atau Syawal...


Kalau korang nak tau mantai ni maknanye.... aktiviti penyembelihan haiwan ternakan sehari sebelum Ramadhan  dan sehari sebelum Syawal.


Tapi biasanya diorang ni tak tunggu dah...2 hari sebelum Ramadhan lagi diorang dah bantai sembelih haiwan ternakan. Kebiasaanya lembu la.. ada gak kerbau ngan kambing. Tu pun jarang2 kot..


Macam kat kampung aku, walaupun ramai peneroka kat situ orang johor..
tapi kitorang tetap terikut-ikut dengan budaya orang nogori ni... he3.. best tau...


Tak caya, tengok jumaat ni... awal2 pagi lagi diorang ni akan kuar umah dan buka gerai.


Jual la kat tepi - tepi jalan tu. Masa ni nanti kat tepi jalan tu meriah la ngan lembu2 yang digantung kat bahagian kaki. Opss.. bukan tapi rangka lembu.. 


Macam ni la rupenyer..
Meriah dengan orang2 yang berkumpul kat gerai2 tu. ( p/s : gambo ni aku amik kat google search tadi )


Lembu ngan kerbau la yang paling top masa mantai ni... Peniaga - peniaga plak akan bersaing harga... semua bahagian lembu akan dijual... termasuk la perut, ekor.. selagi boleh dimakan la. Habis semua diorang jual.


Dulu masa kecik2 ayah aku terpaksa kuar awal pagi... biasanya pas subuh, semata - mata nak dapatkan daging dengan tulang... kalau lambat, melopong je la.. 



Bile dah dapat tu... hidangan wajibnye SUP TULANG... perghh... rebus empuk2... pastu makan. Daging plak kitorang buat masak rendang ke, sup ke, masak kicap ke... 


Sekarang bile dah kawin ni.. suami aku la yang jadi mangsa aku.. he3.. dia plak yang kena cari 


2kg daging dengan 1kg hati lembu... owh.. tu sebelum Syawal buat masak rendang nogori. soodap...


Kalau sebelum bulan Ramadhan ni aku lebih suka kalau dapat tulang untuk buat sup...


Ha.. tu la dia yang meriahnye kat nogori sembilan ni sebelum tibanye Ramadhan dan Syawal.












Nak gi mantai ke?

Last week punye soalan....


Penyelia aku yg tanye masa luluskan choooti aku


Jawapannye......


"a'ah"..


ceh... ye ye o je aku nak gi mantai... he3


Takde maknanye... 

aku cuti sebab ade projek lain... baekk punya..!


Takde kena mengena dengan aktiviti mantai ni...


Lambek lae.. mantai ni biaso eh dibuek 2 hari sebelum pose.


Aku plak amik cuti khamis ngan jumaat ni... bolom lae...!!



Sahur pertama nanti...

Belum lagi masuk bulan puasa..tapi aku dah tau dah camne sahur pertama aku tahun ni..


Sorang - sorang...!..hu3...


Eh...tapi tak tau la kot 'upin & ipin" aku tu leh plak bangun time2 sahur tu..


Macam tahun sudah, naufal tu sama bangun..sama2 sahur..tapi....


Yang yang yok je... Siang tu dia mintak susu la...roti la...


owh... naufal panggil biskut tu as roti..


Hmmm...Banyak kali dah aku betulkan...roti is roti, biskut is biskut...


Tapi memanjang dia cakap biskut tu roti....


Tak tau la tahun ni macam mana... Nufail pun dah besar. 


Tahun lepas dia tak reti makan nasi lagi..tahun ni dia pantang nampak nasi...


Tengok la camne keadaannye nanti...he3...

Ahad, 24 Julai 2011

Ekspo MAHA 2011 di Seremban

Aku pernah pegi MAHA tahun lepas. Tapi masa tu dah hujung – hujung minggu MAHA ni berlangsung..

Tahun ni awal sket aku pi…1st day lagi aku dah ajak suami aku datang sini…

Bermula dari 23hd ( semalam ) dan akan tamat pada 30hb ni kalau tak silap aku…

DSC01027_thumb17_thumbDSC01029_thumb11_thumb

Mesti ade yang tanye..ape yang bestnye MAHA ni…?
Jawapan aku senang je… best jekk

Sebab diorang ade buat mini zoo ( lebih pada haiwan ternakan je ). plus F.O.C
Tahun sebelum ni kalau tak silap aku, takde flamingo nih..

DSC01031_thumb4_thumb

Bau kat sini.. huuuu mak aaiiiiii..... tengik! menyentap ke jiwa rasanya... 

DSC01032_thumb4_thumb

Dak kecik ni.. mula2 takut2...

DSC01033_thumb4_thumb

tapi sebab dah kena buli kat abah...

DSC01034_thumb5_thumb

Dushh…kena sebijik…sib baik kambing tu cool je….

DSC01035_thumb4_thumb

Cik kambing yg mewah ngan bulu... dan... bau 'dia' yg paling... !!

DSC01036_thumb9_thumb

kat kepala dak kecik ni de 2 pusar.. hari tu nenek Pilah de kata... kalau bela kambing... menjadi!

DSC01038_thumb6_thumb

Sementara si adik syok tenung kambing2 yang ade kat mini zoo ni, yang si abang…tuu diaa….
Berkepit bawah ketiak mak…he3..

Si abang ni memang penakut… Sepanjang jalan tu dia asyik berkepit ngan aku..muka cuak je dia…

DSC01039_thumb3_thumbDSC01040_thumb3_thumb

DSC01041_thumb3_thumb

Ni baka ape pun aku tak tau…Main amik je gambo ni

DSC01042_thumb4_thumb

Tengok kambing yang sekor tu..Siap panjat pagar lagi…Kambing tu tengah mengurat awek kambing yang kat sebelah sana tu.. Siap menyanyi lagi..

Masa dok leka amik gambo kambing gatal tu..rupe – rupenye ade sekor anak kambing tengah julurkan kepala tul2 kat kaki kitorang. Nasib baik aku tak tersepak…hish…

DSC01043_thumb4_thumb

Amboih…manjanye kambing tu ngan laki aku…ewah..ewah…
Si kecik tu tengok je…

Nampak tak kat belakang kepala si kecik tu ade 2 pusaran?

Ha… buleh jadi tokey kambing yang berjaya la maknanye tu…
Hmmm…

DSC01044_thumb5_thumb

Haha…sesi membuli lagi…anak kambing tu plak..relax je dia.

DSC01045_thumb4_thumb

Ha3…sekor lagi anak kambing kena tumbuk..
*sebenarnye si kecik tu geli nak usik kambing tu..habis dia genggam semua jari…

DSC01046_thumb4_thumbDSC01047_thumb5_thumb

Habis je sesi buli kambing…kitorang blah gi kandang lembu plak…

DSC01048_thumb4_thumb

Korang nampak tak bontot lembu putih tu…masa kitorang lalu depan kandang eh..aku tengok angin lombu ni tak berapa baik..

Merengus – rengus gak la macam nak sondol orang..

Eh..jangan risau…semua dalam keadaan terkawal…

DSC01049_thumb4_thumbDSC01050_thumb4_thumb

Kalau kambing tadi bleh la si kecik ni usik… tiba kat tempat lembu….
Tak dapek nak nolong eh…sobab eh…lembu tu sumo eh godang2…Tengok yo la gambar yang kat bawah ni…

DSC01051_thumb5_thumbDSC01052_thumb7_thumb

Satu – satu kandang yang ade letak tanda amaran…
“Awas…jangan dekati ternakan ini !”

Lu pikir la sendiri kenapa diorang letak tanda ni..

Tapi ade gak yang tak paham bahaso..
Elok yo diorang bertenggek kek pagar tu…

DSC01054_thumb5_thumb

Habis tengok lombu, kitorang pi jongah kandang kuda plak..
Tapi….

Uih…tak berani aku dok situ lama2… Ade aura yang mengatakan kuda tu tengah bad mood…chewah..haha.
Tapi memang pun… aku tengok kuda tu macam gelisah je..
Jap2 dia berbunyi.. pastu mata kuda tu jap2 terbeliak..jap2 terbeliak..
Seram aku tengok…
DSC01056_thumb4_thumbDSC01055_thumb4_thumb

Sekitar pameran bahan pertanian ;

DSC01057_thumb5_thumbDSC01059_thumb4_thumb

DSC01060_thumb5_thumbDSC01061_thumb4_thumb

DSC01062_thumb4_thumb

Pas dah penat berjalan, kitorang sempat la singgah kat gerai yang ade.
Haus plak tekak ni…terjumpa plak pop corn ni…

Fullamak..memang favourite aku..!
Aku sambar 2 peket..Rm2/peket je pun…

DSC01069_thumb5_thumb

Benda yang wajib aku beli…
SUSU SEGAR…

Dari zaman aku budak2 lagi..memang aku suka susu ni..
Tapi dah naik harga la plak..

Tahun lepas baru Rm1 = 1 botol
Tahun dah jadi Rm 1.30 per botol.

DSC01070_thumb4_thumb

Walaupun dah naik harga, aku beli gak..
5 botol perisa jagung, 5 botol lagi perisa strawberi.

Tu pun..separuh aku beli kat gerai lain, separuh lagi suami aku beli kat gerai lain…
Ngam2 10 botol…

DSC01071_thumb4_thumb

Pas beli susu ni, kitorang terus balik sebab suami aku nak tengok bola
Malaysia vs Singapore..
Tak dapat la aku tengok orkid2 yang cantik2 kat kemah tumbuhan tu..hu3..sabo je la.

Khamis, 21 Julai 2011

aku nak BW je hari ni...

ingatkan tak nak buat entry tadi..sebab idea takde... tapi bile dah BW dari pagi tadi, datang gak la idea tu sikit2...

sambil tu tinggalkan comment kat entry yang aku rasa menarik and aku rasa de idea nak leave the comment.. aku akan tinggalkan comment...

Kalau tak...aku tengok skali lalu je..kekadang aku tak tengok entry terbaru...kalau aku rasa entry lama dioran tu best, aku akan baca and tinggalkan comment jugak kat situ...

Camtu la cara aku BW... tapi aku tak tinggakan pun pesan.." follow la saya balik "..tak..sebab aku rasa orang pun menyampah kalau aku buat camtu..he3..

Mula2 dulu aku de buat camtu tapi pastu aku rasa aku pun menyampah nak buat camtu dah..he3...

Tapi..korang jangan sentap...ni just pendapat aku je..kalau aku silap..maap yekk...setiap orang ade pendapat masing2..kalau nak orang hormat kita...kita mesti hormat orang dulu....jadi aku tak tujukan entry untuk sesape  pun. this is just my opinion...

dari google search..kredit for u google

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER



uikss..tetibe muncul gambo cik ben kat sini...he3..

nape my blog layak u follow and baca selalu..?

hmm... sebaaaaaabbbbbb....

aku slalu update...he3...

alasan klise kan?

sebenarnye aku pun budak baru blajar...

eh..budaks ke?ha3..

*prasan plak aku..mak budak dah woi...ngehh*

meh la ramai - ramai baca tulis aku kat sini...

korang datang slalu eekk..ekk..


Rabu, 20 Julai 2011

Nenen...

google search engine..credit 4 u
cume tadi unit latihan ade tanye..

"syu, ko nak pi kursus microsoft tak ? kat melaka..."

melaka?

"bile?"

"##hb 8 ni.."

aku lum semapt jawab, akak tu sambung lagi...( orang utara, loghat pekat lagi.. )

"uih..bulan puasa noh?"

teringat pesan mak aku hari tu...

"long, ko kalau nak gi kursus... tunggu anak ko ni dah putus susu..kang jadi macam anak sulung ko ni...tengah - tengah malam mengamuk nak cari susu badan..mane mak nak cari ?"

Mak aku trauma la tu..he3...ni plak bulan puasa...heheh..tak dapek do..

"tak buleh la kak..anak se (saya) nyusu badan lae...mak se posan, slagi bolum putuih susu..jangan tanggalkan dio.."

"harr...betui gak tu..."

tau pun... sib baek alasan kukuh.. 






Selasa, 19 Julai 2011

Lagak samseng la itu lorii...buduh...

Aku baru je balik dari amik skuter aku kat bengkel. Tapi..bukan skuter tu yang 'sakit'...

Keta husband aku daa... dah dekat seminggu asyik ulang - alik masuk workshop.

Keta tu baru je siap jap tadi...so husband aku datang amik aku ngan keta and scooter tu tinggal kat workshop tu jap.

Masa nak balik opis tu aku baru prasan yang side mirror aku tak nampak jalan. kat depan tu ade simpang dan aku memang niat nak masuk simpang tu.

Tapi disebabkan side mirror aku tak leh nampak jalan,so aku berhenti la kat tengah line tu sebelum masuk simpang.

Kebetulan plak ade 1 motor dari arah bertentangan lalu. Aku budget motor tu nak jalan terus je. Dalam masa yang sama aku nampak ade lori kepala merah datang dari arah kanan. Takde la laju sangat pun lori tu.

Salah ke kedudukan aku tu? cer korang citer... Aku tak nampak pun motor tu bagi signal nak masuk simpang tu. jadi aku amik kesempatan tu untuk betulkan side mirror aku. Tak lama pun. Seminit je pun...Lori tu pun lum tul2 sampai dekat pun lagi...

Korang tau ape jadi? Pas motor tu masuk simpang, aku dengar lori tu bunyi hon... aku trus masuk simpang tu sebab memang dah jalan aku. Lori tu memang kena berhenti dulu sebab dia dari arah simpang. Aku plak dari jalan besar...salah aku ke?

Masa aku lalu kat lori tu, aku dengar drebar lori tu jerit maki...

"woi...pompuan baju kasut hitam...bla..bla..bla.."

Macam samseng...bongok...

Ahad, 17 Julai 2011

Yeayy…dapat masuk U..!!!

Hari tu masa aku balik kampung, aku de tanye my sis

“ dik, ko dah tau ke ko masuk U mane? “


“lum…next week baru kuar result tapi…hari tu adik mimpi. Adik dapat masuk U kat UPM. cume course je tak kuar dalam mimpi tu”


Aku gelakkan dia.

“kalau betul – betul la ko dapat U tu..ok la tu…dekat je ngan umah aku”


Then yesterday aku dapat tau result untuk masuk ke U ni dah keluar. Aku apelagi…trus dail no. phone dia..

“hah…dah tau ke ko dapat U mane?”


Aku dengar dia gelak.

“dah long…sama macam dalam mimpi tu. Aku dapat masuk UPM”


“wahh…dapat course ape?”


“course yang adik minat long…sains kesihatan persekitaran dan pejabat…kuar2 nanti jadi inspektor kesihatan…”


Hmmm….sorang lagi ahli keluarga aku bakal join Kementerian Kesihatan one day… insyaallah….aku ingat nak tukar profession la…nak join kementerian kesihatan jugak…bleh tak?he3…

Ape2 pun selamat berjaya dik…semoga cita – cita ko tercapai dik. Jangan terpengaruh dengan budaya sosial yang buruk kat U tu…Pesan along, Universiti adalah tempat yang menentukan segala – galanya…Teringat pesan seorang guru satu masa dulu..

“ di universiti tu nanti kamu akan berdepan dengan pelbagai pilihan untuk menentukan kamu akan berjaya atau tak kerana masa tu takde siapa akan pantau kamu seperti di sekolah. Di U kamu bebas buat pilihan dan keputusan kamu sendiri. Jangan tersilap buat pilihan dan keputusan…”


Hai…sebenarnye aku risau jugak. Banyak dah buadak – budak U yang lupa diri lepas masuk U..Lupa tujuan asal diorang ke sana.

Banyak yang hanyut dengan godaan yang datang… Pandai – pandai la ko jaga diri dik…!

Sabtu, 16 Julai 2011

Hantu susu ?

ha2... aku tak pernah dengar lagi pasal hantu susu ni..korang pernah dengar ke?

Baru kejap ni aku tengok iklan tentang telemovie ' hantu susu '

Hmm...macam menarik je. Tergelak gak tengok watak amy mastura.

Aku pernah tengok citer 'hantu penanggal' yang Amy bawak b4 this.

Dalam citer tu rasanya watak dia lebih serius...tapi dalam citer hantu susu ni lain plak.

Tapi aku rasa cam best je...ayat dia yang paling aku tak tahan tu...

"aku rasa dia nak beranak...aku tak tahan. aku rasa kepala aku nak tanggal"

Pastu..cepat - cepat erra fazira pegang leher dia...kih3...

harap - harap bleh la tengok citer  tu nanti....hmm...

Jumaat, 15 Julai 2011

hujan lebat

sungguh...tengah lebat hujan kat luar tu...Gelap tul...de 2 perkara aku nak share ngan korang.

1st :
 - nasib baik aku standby baju hujan dalam seat scooter tu..

2nd :
 - dah sampai rumah ni baru aku teringat yanggg...aku tak thumb out masa balik tadi...!!
 - ini bermakna, aku terlupa nak jumpe mesin biometrik tu seperti selalunya...arghh...!!!
 - macam mana aku bleh lupe nih..?!..padahal aku lalu depan mesin biometrik tu..
 - adoyyai... ape aku nak jawab ngan bos nanti??
 - adehh...

Bengang jer aku rasa....sengal pun ade gak...dushh..

Tip kurangkan panas demam denggi

Kalau la ade sesapa yang dah terkena demam denggi... Dah tentu korang sedia maklum kan camne bahayanye demam tu kalau panas badan masih tak berkurangan...?

Cuba korang buat tips yang aku nak share nih... Ada beberapa cara untuk kurangkan suhu badan yang tinggi tu.

- Korang buat sup ketam and bagi pada pesakit demam denggi tu... Insyaallah  suhu badan yang tinggi tu akan berkurangan...

- Satu lagi cara... bagi pesakit tu minum air 100 plus yang tak sejuk... Insyaallah suhu badan yang tinggi tu juga akan berkurangan...

Jangan lupakan ayat keramat ni...بسم الله الرحمن الرحيم dan selawat keatas Junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W...

* Tips ni senior kat opis tu yang bagi.. Aku belum pernah kena lagi demam denggi ni. Saje wat note kat blog ni... Kot la tetiba sok2 de orang terdekat yang kena... mana lah nak tau kan... so... take note plsss








Khamis, 14 Julai 2011

Anak unta

Esok malam yer...

Tapi tadi aku tengok diorang dah ber-testing testing baju yang diorang nak pakai malam sok.

Owh.. kalau korang nak tau, department aku buat tema 'Arabian Nite'...



Kat atas kabinet ni dah bertenggek 4 ekor anak unta... comel je...


Sponsor dari officer aku...katanya beli masa dia pi haji dulu..



15 riyal jer katanyer... sekor... 15 riyal... bukan 4, 15 riyal ye!

11.00 malam dia pi redah kedai - kedai pak Arab tu sorang - sorang nak cari mende alah ni.

Souvenir untuk anak - anak dia, katanyer...



Dia nak suh kitorang letak kat gerai kitorang hari ni..

Uih...jangan ler...hilang sok..tak pasal je...hik3...

*setan akan tambah tanduknye pada orang - orang yang terpilih...kih3*



owh...ade cabutan bertuah...no. aku 128..agak - agak..ade 'ong' tak?

2 tahun lepas aku melopong jer tengok member- member aku terpilih dalam cabutan bertuah.

Tahun ni ade 'chan' tak aku menang gaknye?...ngeee...




Khamis, 7 Julai 2011

'bercakap dengan jin'

Korang pernah dengar tajuk buku camtu?

Ni la rupe buku tu...

Ngeri tak?

hu3...

Ni la antara buku seram pertama yang aku baca

Buku koleksi yang dah lama ade dalam simpanan.

Yang aku dapat tau buku citer seram ni adalah

Buku citer seram bersiri yang paling lama kat Malaysia ni.


Dah sekian lama baca, baru la aku tau

Ni la gambo penulis buku tu..

Tapi memang aku suka baca berulang - ulang kali..

Seram..?

Huhu...bleh tahan gak la seramnye...


opss...sori..senget..kih3..

Takpe la...exercise la sket leher tu...

Kena teleng la sket...

Tamar jalis...nama pena penulis yang menulis cerita seram tu..

Very the....

Ade 2 siri dalam koleksi aku

tapi yang lagi satu tu

hilang tah ke mana tah...

Dapat 1 je..

jadi la kan.

Selasa, 5 Julai 2011

diorang 'usha' aku...

Macam biasalah... lepas je pi thumb print kedatangan kat mesin biometrik tu, aku dengan slow motion je bawak skuter tu  ke tempat parking motor.

Cube bayangkan ehh... dengan helmet full - face kaler merah, jaket kuning, sluar uniform kerja and kasut but hitam...naik skuter...vroomm...ke parking lot.

Sampai ke parking lot tu, ngan perlahan jugak aku tengok kat meja landskap sebelah kiri aku..

eh.. apesal ramai sangat orang kat kerusi landskap tu? selalunye sorang dua je...

Muka - muka yang ade tu.. argh.. aku tak kenal. Aku buat bodo je la..

Turun dari motor, dengan slow motion aku pon buka jaket...pastu aku buka helmet..

Suddenly aku dengar somebody said...

"owh...awek staff sini rupenye..."

Helo... kalau ye pun nak cakap, slow - slow sikit bleh tak?

Eh..jap...baru aku perasan..diorang kata aku awek?

hi3....( tergelak cik pontianak baca nih...keh3..geli sungguh.. )

Awek? Kembang jap bontot aku...ha3...

Ade ke awek? tapi...takpe la... maknanye saiz badan aku, paras rupa ku masih ditakuk aweks...

bukan mak aweks lagi...ngeh3...

( aduih..kembang kempis hidung aku jadinye...haha haii...lalalalalallla.. )

jamban jambuu

Amacam... cun tak??




Gambar ni aku snap - snap via my handphone kat toilet ground floor pejabat aku..