Selasa, 19 Julai 2011

Lagak samseng la itu lorii...buduh...

Aku baru je balik dari amik skuter aku kat bengkel. Tapi..bukan skuter tu yang 'sakit'...

Keta husband aku daa... dah dekat seminggu asyik ulang - alik masuk workshop.

Keta tu baru je siap jap tadi...so husband aku datang amik aku ngan keta and scooter tu tinggal kat workshop tu jap.

Masa nak balik opis tu aku baru prasan yang side mirror aku tak nampak jalan. kat depan tu ade simpang dan aku memang niat nak masuk simpang tu.

Tapi disebabkan side mirror aku tak leh nampak jalan,so aku berhenti la kat tengah line tu sebelum masuk simpang.

Kebetulan plak ade 1 motor dari arah bertentangan lalu. Aku budget motor tu nak jalan terus je. Dalam masa yang sama aku nampak ade lori kepala merah datang dari arah kanan. Takde la laju sangat pun lori tu.

Salah ke kedudukan aku tu? cer korang citer... Aku tak nampak pun motor tu bagi signal nak masuk simpang tu. jadi aku amik kesempatan tu untuk betulkan side mirror aku. Tak lama pun. Seminit je pun...Lori tu pun lum tul2 sampai dekat pun lagi...

Korang tau ape jadi? Pas motor tu masuk simpang, aku dengar lori tu bunyi hon... aku trus masuk simpang tu sebab memang dah jalan aku. Lori tu memang kena berhenti dulu sebab dia dari arah simpang. Aku plak dari jalan besar...salah aku ke?

Masa aku lalu kat lori tu, aku dengar drebar lori tu jerit maki...

"woi...pompuan baju kasut hitam...bla..bla..bla.."

Macam samseng...bongok...

1 ulasan:

gee ryder berkata...

apela...drebar lori selalunye mmg samseng. mentang2 dia besar