Khamis, 20 September 2012

To be beautiful You

Haaa.... here we are again! hari ni terrr-rajin nak review citer kat tv yg aku rasa best... mane la tau kot2 korang pon terrr-minat nak nonton kan?!

" To be beautiful You " 

Asal cerita ni dari manga Jepun popular nih --> 'For You in Full Blossom' a.k.a 'Hanazakari no Kimitachi e';

 
Dari versi manga... becomes drama series.... korean syle! so... korean lover... korean fan... dah tengok ke citer nih? 1st time aku tengok citer ni..kat HD plak tu..wahh... 

Sinopsis :

Choi Seol Ri as Goo Jae Hee
Goo Jae Hee, awek korean tapi tinggal & membesar di United State. 1 hari tu, dia terrr-tengok acara sport... ala2 Olimpik tu la... peh tu terrus terr-tarik ngan pemenang pingat emas acara Lompat Tinggi tu.. nama dia Kang Tea - Joon.

Choi Minho as Kang Tea-Joon
Terrr-tarik punye pasal... dengar je Tea - Joon dah hilang semangat nak bersukan lagi gara2 kemalangan yg boleh menggugat prestasi dia.. Jea-Hee nekad! Up.. up...on the way! " Korea... here i come!"..teehee... tu ayat aku...bukan dialog drama...not included ehh..

Taaaapi.... sebab skolah tinggi tu cuma utk boys school.. camne Jae Hee nak dekat2 dgn Tea-Joon...

Done! Kerana itu... Jae-Hee harus menyamar! Dari budak perempuan ke...--> budak lelaki yg digelar si Lembik!...ha3...

Kawan pertama  Jae-Hee di korea, Cha Eun Kyul
Cha Eun Kyul yg gelarkan dia camtu without knowing yg Jae-hee tu sebenarya budak pompuan... keadaan jadi kelam kabut dlm hidup Eun-Kyul bila tiba2 dia rasa dia macam dah jatuh cinta kat Jae-hee yg dia sangka lelaki iteww... so...dia sudah manyak konpius lah...!

Satu2nya org yg tau Jae-hee tu adalah budak perempuan.... Dr. Jang Min-Woo.. selaku doktor khas utk sekolah sukan lelaki tu... doktor kan?! takkan lerr dia tak tau beza tekstur tubuh lelaki ngan perempuan... tapi.. dia diamkan jekk... dialah pelindung Jae-hee yg terbaik!

Haa...jeng..jeng...jengg... agak2 camne la kan bile rahsia Jae-hee kantoi nanti?!

ok...ade dah rasa terr-minat nak nonton? yg dah nonton..amacam? share la kat sini kalau dah yekk...  aku suka nak review sebab... he3... dah tentu la sebab aku suka... citer ni pon ringan... sesuai utk aku bile nak relax...he3...

sumber gambar :
http://2sao.vn/

sumber lain :
http://To_the_Beautiful_You

UPDATE :  tajuk citer tu sebenarnya ' To The Beautiful You'...bukan ' To Be Beautiful You'...de silap sikit kat situ..teehee...

8 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

tak tgk la pulak..

maszull berkata...

assalamualaikum syu...seronok tengok cite ni sama jln cite nyer mcm cite Taiwan juga sama je x lari pun...:)

Mya berkata...

ehem mcm syok aje cite ni! :)

lady scooter berkata...

mya : nak relax... leh tengok citer ni..sgt ringan je jalan citernye...he3

lady scooter berkata...

mrs. eady : takpe... lain org lain minatnya..he3

lady scooter berkata...

maszull : ohh... akak dah tengok versi taiwan ehh? sy belum lagi...baru tengok versi korea..he3

IntaNBerliaN berkata...

cantik2 kulit dorg ni

lady scooter berkata...

intan berlina : diorang banyak makan makan kimchi kot...! he3. sebab tu cantik!