Sabtu, 1 Oktober 2011

Rombongan ke Lui Timur.

Ade ape dengan Lui Timur ni ? Dah 2 entry aku asyik dok sebut – sebut jer. Kat ner Lui Timur ni ?
Ok… untuk soklan kedua tu, korang pi search kat google map k..
Untuk soklan pertama tu…ha… kalau depa dok heboh pukui canang pasai majlis nor-mey tu..er…norman + memey… aku pon nak pukui la gak canang aku… betui dak?
DSC01826
He3…ni tak dak sapa dalam kuarga mentua aku nikah…tapi ni gambaq pelamin kuarga bakal besan mentua aku. Anak pompuan depa nak sanding… eh… camne tu? ha3… pasal tadi depa buat 2 majlis serentak. 1 majlis bertunang antara anak depa ngan abang ipaq aku, 1 lagi kenduri untuk anak depa yang sorang lagi…
Ni ade sikit gambar yang sempat aku snap. Korang tak tau betapa mencabarnye keje aku time ni. Opal ngan Pa’el bergayut di kiri dan kanan aku merengek – rengek bagai…en. aus plak hilang tah ke mana… adeih… ni jer la yang sempat. Korang tengok jer la…
page1
Yang berspek tu, pak sedara pada bakal biras aku. Yang berkupiah putih tu..biras aku gak. Husband kak ipaq aku.
page2
Ni tengah dok berunding pasal tarikh langsung. Tak berapa dengar sangat sebab bising. Yang aku dengar, tempoh tunang sampai bulan 6 tahun depan. Cadangnye nak langsung masa cuti sekolah nanti… Tarikh lum tentu. Akan dibincangkan kemudian.
page3
Putih… lambang kesucian…yo! saat jari nak kena ‘ikat’ selama lebih kurang 9 bulan…sebelum disunting seponoh eh…ngeh3…
page4
Ni dah ujung – ujung sebelum makan. Hantaran dari pihak kitorang kekuningan. Pihak pompuan plak warna merah… 5 berbalas 7… hantaran ? jeng…jeng…jeng…syyy…aku tak tau pon..! keh3…
wokeh…tu jer la siaran tak berapa langsung dari aku…heheh... InsyaAllah…mudah – mudahan pertunangan ni kekal hingga ke jinjang pelamin…

Tiada ulasan: