Isnin, 10 Oktober 2011

Pampers yang dilupakan…

He3… petang tadi masa amik anak kat pengasuh belakang rumah aku ni, dia tanye…

“ Su, kau terlupe bekalkan pampers Pa’el ke tadi ?”

Hah..? alamak..!! biar betik..!! aku dah cemas… spontan aku tengok bontot si kecik tu… Ngan rasa serba salah aku tanye akak tu..

“ eh… ye ke kak? abih tu camne tadi?”

Ye lah, lepas aku anta diorang…akak tu takde lak call. Dulu masa susu Naufal tak cukup, dia de call gitau..Lepas tu cepat2 ler aku anta kat dia. Kali ni dia tak gitau pon… abih tu camne ?

“ nasib baik de pamper extra kat rumah ni, budak2 dulu punye…ngam2 je untuk 1 hari ni..”

Hu3… rezeki Pa’el…yupp.. aku anggap tu rezeki dia lah…dapat pampes free…hehee.. Sori la Pa’el…cian dia… selalunye pas bangun tido, sebelum buat perkara lain…aku dah siapkan beg bebudak ni… siap ler ngan susu Naufal & Pa’el, botol susu diorang…dengan pampers Pa’el dalam 4 keping… Tiap2 hari camtu… Tapi hari ni lain plak rutin aku… pas isi susu ngan botol susu diorang, aku terus siap2 nak pi keje. Pastu takde plak aku check up balik beg tu…

Tu yang lupe habih tu…ngee… cuai..! akak tu malas nak call, dia pakai kan jer pampers yang ade..besar pon besar la… patut ler kembong jer pungkoq dia masa aku amik tadi…keh3…

page1

1 ulasan:

nifalnin... berkata...

hyei syu...
salam perkenalan...


bila sebut nama anak awak naufal n nufail... rasa mcm sebut nama anak sendiri jer....

hehehheeh...