Isnin, 3 Oktober 2011

Bila si kecik jadi jurucakap tak rasmi…

Yupp… still dalam mood malas kerja…kih3…Hummm… takde maknanya. Sebenarnye hari ni nak bawak Fa’el pi check up kat klinik. Check up rutin. Tapi disebabkan dia tak bangun lagi dari tido, aku curi – curi masa sikit buat entry nih.

Lambat sikit la aku pegi. Kalau pi awal sangat pon, diorang tetap layan lambat. Padahal bukan ramai orang pon. Tapi tak tau la ape yang lembab nau diorang tu. Lambat – lambat jer panggil giliran kitorang nih. Nak kata buat keje sangat pon…takde plak. Sembang jer lebih… pot pet pot pet…

Bestnya Fa’el tido… nyenyak jer. Jap bergolek ke kiri, jap bergolek ke kanan. Bantal…elok – elok jadi alas kepala, dah jadi bantal peluk. he3..

Since dia dah tau banyak butiran perkataan ni kan…rajin dia bercakap. Rajinnyer tu sampaikan soalan yang sepatutnyer abang dia yang jawab…dia plak yang tolong jawab kan…ish…ish…ish..ish..Cam semalam, aku tanya Opal.

“ Pal, makan ape tadi ?”

Opal wat ‘derk’ jer… si Fa’el yang jawab..

“ shik ( nasi ) la…”

Lagi 1, masa Opal buang air besar kat toilet. Kena tanya dia dah selesai lum, kalau tak dia diam jer.

“ Pal..! dah selesai berak lum?”

Opal lum jawab, si kecik tu yang jawab dulu

“ Dah…!”

eh..eh..eh… tah sejak bila dia jadi juru cakap Opal tah… tu baru sikit tu…Wokeh…tu je untuk setakat nih. Nanti aku citer lagi dalam entry lain.

DSC00550

As usual, just the 3 of us!


1 ulasan:

MamaEma berkata...

dah abangnya dia jer..