Jumaat, 28 Oktober 2011

Luka Pa'el masih berdarah...

PErghh...tajuk..tak leh tahan.

Tapi serius, injury dia still not fully recover yet. Contohnye macam semalam. Dia tak berhenti - henti main. Jap lari sana, jap lari sini...jap kang buat 'head banging'... terloncat - loncat, terkinja - kinja.

Guling sana, guling sini...tergolek sana, tergolek sini.. pendek kata, takde rupe orang sakit langsung. Punyer la aktif sampai aku pulak yang naik risau.

Kalau boleh aku nak dia relax jer tapi... kalau dah Nufail namanye..! Dia memang lasak. Sakit ? Time kena jer la dia nangis... pastu macam semalam... tak hengat donia !


Akibat terlalu aktif semalam, Ni haa... telinga dia bleeding semula. Hadoiiiiyaiiii....!

Tengah nak bersihkan darah tu, Naufal pulak menjerit

" Mak..! darah..!"

Time tu aku tengah dukung Nufail. Aku pandang Naufal... pulak dah..!!

Hidung Naufal pulak berdarah.... wuuuhaii... apo lah bebudak nih... Cepat2 aku bagi dia towel and suh dia baring. Tu la...asyik main jer. Puas aku suh berenti, masing2 tak reti nak berenti...kan..!

Bila dah jadi camtu baru la nak berenti... taaaapiii... kojap yo... lopeh tu dio sambung balik main bile darah dah berenti... hu3... apo lah korang ni... korang tau tak betapo risau nye hati omak korang nih ?!


Pagi tadi pon aku tengok bantal ade kesan darah bertompok - tompok kecil. Hairan jugak. Kata doktor darah akan berenti semalam. Takkan kuar lama. Jadi...kenapa telinga Nufail still kuar darah. Memang la tak banyak. Tapi... risau gak la.

Bile aku tengok jari2 dia, hurmmm... patut la luka tu payah nak elok. Tah bila kala pulak tah dia korek, jari2 comel dia tu ade kesan darah... adeihh... sabor jer la... Muka dia relax jer...Siap sound aku 

" Epat la mak !"

Hu3...bertuah punya anak... mata pejam tapi mulut.. wuuuhai... tu gara - gara nak meng'op3k'..tak paham? buat2 paham jer la amende tuh... Hope luka Nufail tu recover cepat... walaupon dia tak demam tapi, aku tetap nak dia sembuh cepat...

2 ulasan:

Cik Aish berkata...

errr ngeri laaaa

lady scooter berkata...

cik aish : hu3..memang pun... jgn jadi macam ni kat org lain...