Sabtu, 2 Jun 2012

Masuk kampong speaking omputih

Dasyat... walaupun cume 1-2 potong ayat... mem, i know u can speak well.... tapi... entah kenapa aku rasa... annoying sangat!

Tak leh blah...tapi aku terus pusing dan blah dari situ.. Memang tak salah nak cakap omputih. Tapi... kalau cakap dalam bahasa melayu kan lebih manis..

" eh... why u sit there? who asked u to sit there?"

Lebih kurang gitulah... aku tak tengok pun ngan sape dia bercakap sebab tangan dan mata dok sibuk tangkap gambar sambil perhatikan gerak geri makcik tu yg gayanya macam ala2 mak datin wanna be... tak sempat nak menjeling. Mungkin dia bercakap dgan anak ehh...

Tapi... better cakap bahasa kita je kan? Lain la kalau pi dinner.. 

** wahh..wahh..wahh... melopong Apal tengok citer otoman... psstt... exam hari tu result BI dia lebih bagus dari bahasa melayu... kih3... sungguh tak ku sangka...bile tengok paper, patut ler pon! Paper BI tu dia jawab sampai habis setiap soklan tapi yg BM... banyak yg dia tak jawab daripada menjwab... sabar je lah!

2 ulasan:

maszull berkata...

assalamualaikum syu...bagus la mcm tu tengok cite omputih lama2 pandailah ckp omputihkan...:)

lady scooter berkata...

maszull : ;-)