Selasa, 28 Ogos 2012

Praakkkkk...!!!

Hahh... bunyi ape tu?

Bunyi tu kami dgar masa raya ke-4... masa tu on the way balik dari rumah Pok Teh kat Palong 12.

Dalam kul 4 lebih gitu lerr...

Masa nak gerak balik tu memang hasben nampak macam mengantuk. Sebab tu bila mak ngan my sis ajak pi Bahau... dia tak mau gi memane... Dia kata nak balik Mahsan... tido!

Ok..!

Sebabkan takde mende nak sembang... aku renung jalan kat depan tu. lurus je.... lancar je perjalanan. aku tengok hasben bawak keta dalam kedudukan yg betul... makna kata... centre di lorong yg betul..

Peh kuar simpang nak masuk ke Palong dah masa tu.... tengah laju dalam 100km/j... dah jauh gak le dari simpang tu.... aku nampak depan tu de la berderet kereta dari arah bertentangan... peh tu aku perasan de 1 keta warna hitam macam agak ter-ke-tengah sikit...

Tiba2.....

Praaakkkkk...!

" Hoi..!!!"

Aku ngan hasben sama2 memekik terkejut. sama2 toleh ke kanan. wahh....

" Pecah!!!"


Haaa... tu la...yg pecah tu! Side mirror kitorang... sib tak pecah habis... sib baik jugak cuma side mirror je yg kereta tu rempuh... Hasben cakap kereta yang rempuh side mirror kitorang tu jenis proton BLM... ye kot... aku pon tak perasan sangat kereta ape... yang pasti kereta tu warna hitam!


HU3... tengok tu! alalalaaaaa.... nak kena touch-up balik ler gamaknya... nak bancuh balik kaler yg sama... rasanya payah sikit... adeiihhh... ber-belak la keta tu....hhuuuuu....

Tapi mujur le jugak yg tu je kena hentam... kalau lebih dari tu.... naya!!! mintak dijauhkan....ya Allah... retak sikit takpelah.... nak wat camne... masa tu masing2 tgah berhayal... hooiihhh... bahaya tul!

Nak kejar keta yg langgar tu...rasa cam tak berbaloi sebab sekejap je keta tu dah jauh.... aiihh... sabar jelah!

** teeheee.... sound effect " praakkk" tu sepatutnya aku buat gini... "praapppp..!!!"... tapi sbab dah tertaip camtu.... blasahje la...

4 ulasan:

Mya berkata...

aloloo ciannya dia... sabar ye..

maszull berkata...

assalamualaikum syu...x patutnya dah langgar terus cabut je...:)

lady scooter berkata...

maszull : nak wat camne... tapi syukur sebab tak teruk...

lady scooter berkata...

mya : tu la..tapi peh tu tetap gak gagah beraya jauh2...he3...