Rabu, 15 Ogos 2012

Rambut raya...

Yaaa... selain beli baju raya...kuuih raya..kasut rayya...bla...bla...blaaa... pot pet pot pet.... satu lagi yg...jap... silent please...! *** bos besar lalu jap...jap ehh...***

ok... bos besar dah jauh ke depan tapi suara besarnya tu macam tertinggal kat sini...adeiihh... takpe... abaikan!

Rambut raya...! yeaayy... back to the topic

Minggu lepas, after aku merengek kat en. aus.. sila la potong rambut bebudak bertuah tu ( opal & payel )... aku fikir dia nak potong sendri as usual... mechine tarah tu dah de kan... buat sendiri lah... lagi si kecik tu selalu nau menangis bile kena 'tarah' rambut guna mechine tu... so memang tak confident nak gi potong kat kedai.

Tapi kali en. aus macam malas nak gunting rambut anak2 bertuah tu... moh le kita ke kedai depan nun... atee... jom ler... nak gunting rambut diorang je pon.. rambut aku dah lama 'selamat'! seawal pose aku dah kerjakan. Tu pon puas ler bagi hint mintak en. aus temankan... last2 dia ikut gak...siap tertiton - titon bagai...he3... cian!

Kali ni aku lak kena temankan depa bertiga... buat skali semua...lan-sum terus...


Opal... macam tawakal je bile tokey tu gunting rambut dia... keh3... muka... tak leh blah...muka memang cuak giler... ape la Opal!


Tadi si abang... la ni giliran si adik plak... muka dia lagi tak leh blah... dari mula masuk kedai nih...muka ketat jerr... Peh tu tak reti diam lak tu.. kepala tu jap melingas ke kiri, jap kang ke kanan... mane2 je la...ikut suka dia...sampai mamat bangla ni hangin ler...he3... nasib la ehh... but be careful... i'm watching u bro!


En. aus... tumpang join sekaki.... 3 kepala ni baru RM 17.00... murah kan?! murahnye kosong potong rambut org lelaki... orang pompuan...kena ikut fesyen... paing ciput pon..harga dalam RM 20.00 sekali potong... tu pon kena tengok gak... kalau rambut tu panjang... lain lak harga ehh...

Peh tu... tukang gunting tu siap advice macam2... rebonding lah... cuci lah... ape lah... ingat sikit2 ke tu? uihh.. untung oo buka saloon rambut nih... aku ni sebab tak minat je... kalau tak...mungkin aku dah de 1 saloon rambut cam Fasha Sandha tu... ape namenya? Chinta Saloon? 


Sementara tunggu...hahh.... belek la majalah tu Opal! Hencem tak? tapi tu la... balik umah...tengok2... alamak... depan tu cam gonjeng sikit... potong tak rata... kena la adjust sendiri.


Hoo3.... kan dah kata...muka ketat! seco'et senyum pon tarak! Takpelah... yg penting dia tak nangis masa gunting tadi... kira ok la teww kan....!

Tiada ulasan: