Khamis, 1 Mac 2018

Kerja luar...

Assalamualaikum...

Hi blog... blogger... reader... sesape je lah yang terbaca blog hidup segan mati tak mau ni... Anyway... thanks... sebab masih sudi membaca. Walaupun tuan tanahnya jarangggg update... Most of the time, Tuan tanah lebih suka skodeng blog orang je... Syiok tengok diorang kejap jalan sana, kejap jalan sini. Holiday sana, holiday sini. Me? Haha... Mampu tengok korang punya blog je lah... Belum ada rezeki nak ke sana ke mari. Anak2 makin membesar. Faktor kewangan yang terhad jugak penyebab utama selain daripada faktor - faktor lain yang tak dapat dinyatakan di sini. Ehemmm...


Inshaallah... Ada rezeki, panjang umur dapat la nanti aku jenjalan jugak... Bawak anak - anak sekali... Inshaallah... mudah - mudahan... ;)


Kerja luar... Asyik memerap je kan kat pejabat. Jom ler kita buat kerja luar. Bukan nak seronok suka - suka... Kerja!


Dalam pada sedang diuji Allah, kerja tetap harus dijaga. Itulah sumber rezeki aku. Periuk nasi aku! Kerja tetap kerja... Syukur alhamdulillah... Layan kerja, terlupa sekejap dengan ujian hidup yang menyakitkan ni... Sabar!


Cam biasa, kalau kerja luar ni tak sah tanpa officemate aku nan sorang ni.... shida! 


Tu dia mak aihhh... posing!

Model aku tu... hahaha... Tq shida sebab all the time, kau sudi tadah telinga dengar aku merepek... even kau pon ada masalah... takpe, aku sudi dengar. hehe... owh... kitorang tak pernahnya pergi berdua... paling kurang, mesti bertiga. Yes, the driver! Sejak dorang tarik balik status Shida as autorised driver... bukan sebab dia buat hal ehh... tapi sebab dah terlampau ramai autorised driver. So, diorang tarik balik. So... kena la bertiga termasuk driver... hehe

Sambil kitorang buat kerja di cawangan luar, driver tunggu dalam kereta. Nasib ko lah bang! 

Sehari suntuk!


Lapang sikit dada yang tengah sesak ni... kebetulan pulak tempat yang kitorang nak pergi ni kat kuala sungai... Tengok air kuala tu... Allahuakbar... tenangggg je... Tapi tak leh lama dok sini... haha... Matahari terik uiiikkk...


Haiii... Sesekali tuan rumah enter frame!

Jauh menung... ye lah... dalam pada gelak - gelak... hati sedih jugak... tapi... lantaklah... buat - buat lupa... hati kena sabar selalu! Inshaallah... Allah ada! Hidup ni memang tak sunyi daripada dugaan... Sabarlah hati!


Kaki pancing suka la datang tempat ni... kan shida kan?! hehe... minah tu hantu pancing jugak tu... rajin gak tu memancing... ikan mana ikan?! lama aku tunggu ikan kau ni shida oiii... 

Owh... cik kak tu dah de hobi baru lak... pancing dah gantung kejap hari tu... hobi baru, borong ikan segar dari laut. Bukan dia sorang je, de jugak member2 opis yang terjebak dengan dia. kecuali aku lah! 


Ehh.... lupa! Masa kitorang ke Port Dickson ni, PM kita pon ada lawatan ke sana. Lawatan kerja melawat rakyat Port Dickson katanya... Lunch dengan rakyat PD! Tapi aku tak join ler... Aku datang PD pon atas urusan kerja... takkan pulak nak melencong tengok PM pulak kan... ecehhh!

Kerja lah...

Lepas PD, kitorang ke Nilai pulak... Bukan Nilai 3... tu bukan kerja... tu buat hal namanya... hahaha... Gaji lambat lagi masyuk ni... takde maknanya nak menyinggah ke Nilai 3 tu... Nak makan hape tengah bulan nanti... insaf insaf lah... poket nan hado je ni... heee..

k... baiiii...

4 ulasan:

Kakcik Nur berkata...

Semoga dipermudahkanNya segala urusan...

Terkenang pulak zaman bekerja dulu. :)

Hans berkata...

seronok kerja luar
dapat juga berjalan tengok tempat orang lain :)

blasahje berkata...

kakcik nur : inshallah.. terima kasih mendoakan. amiiin

blasahje berkata...

hans : tu la... sesekali boleh la...hehehe