Selasa, 12 Julai 2016

Ramadhan newborn 2016

Ramadhan newborn 2016...

bukan sorang ler... tapi ai got 2 orang anak buah baru... ehh... bukan kembar... tapi diorang ni sedara sepupu... sepupu to Opal, Payel and Amie juga..

belong to cik jijah, mak ngah bebudak ni... the other one tu... anak pak lang depa... alah... yang nikah masa time aku tengah tunggu hari nak bersalin Amie tu...

tak sangka ngkoooo....!

kalau ikut due date depa2 ni semua, minggu pertama raya tu haa tarikhnya.... masing2 dah harap2 sangat dapat jamah juadah raya...

lemang... ketupat... rendang ayam... rendang daging... masak lodeh jiran2... kuah kacang #harapmenjadi... uiihhh.... banyaknye juadah... ish3...

tapi nak buat camne kan... hahaha...

tarikh bersalin pon selang sehari je tu... yg cik Jijah bersalin 1 Julai... dah nak subuh tu...

mak lang ehh bersalin 2 julai... malam lepas berbuka....

sorang bersalin di spital Seremban, sorang bersalin di spital Jempol... ^_^


al -hamdulillah... masing2 selamat melahirkan... sihat sejahtera semuanya... tapi mintak maap je lah... aku dapat jengah cik jijah je masa depa kat spital... mak lang dak2 ni aku melawat pas depa dah balik umah mak...

sian cik jijah, tengahari tu takde yang melawat... pasal hasbennya terpaksa jagakan si sulung ehh... domam plak si abang... ehh... ehh.. ehh... demam dapat adik ke Ayied? aloloh... ciannya!

aku datang time waktu melawat dah abih tengahari tu... datang anta kan lauk orang berpantang kat cik jijah... ingatkan lamo lah dio dok wad... rupanya petang tu dah boleh discaj dah... ehhh... cepatnya!

anta lauk kojap je... 

mak guard dah suh cepat2 beredar... ye lah... dia sekadar menjalankan tugas... ikut je lah... nak gomol baby pon, baby takdo kat cik jijah... nurse bawak pi mano tah... 

baik ler aku balik opis cepat... kojo banyak nak kena settle kan petang tu jugak... last day kojo tu... pehtu cuti panjang dah... cuti ghayooooo....!! hew... heww...


parking pon leceh sini... nasib2 ler kalau de orang yang nak keluar... kebetulan ler tu dapat parking lepas 2 kali round!

tu pon, sebelum naik ke wad... aku tercangak cangak depan lif... blur jap... mano nak poe nih? tah hapo tah... hahaha... naasib le de doktor nak naik lif yang sama kat situ... tebal la muka minta tolong kat doktor tu haa... kih3... baik doktor tu... tak sombong!


cakkk.... geram aku tengok gambo ni... sipi2 je ngko bagi, ngah? lagi geram bila tak dapat tengok masa kat spital tu... cergghh....

lahirnya 2.92kg... samo berat ngan si abangnya dulu... cucu lelaki atok Dollah n nenek Ros yang ke - 5


ni pon sama... eleh... sipi2 jugak ngko tunjuk ye syam!

teaser le konon ngkorang ni... keh3... ape je lah... the only grand daughter in the house.... haaa... dapat gak atok nek cucu perempuan... at last!

mestinya mak aku seronok sangat !!!! beraya ngan 2 cucu baru.... meriah tu..... dua2 berpantang kat rumah mak... hah... meriah dah tu....

oohh... gegirl ni lahirnya 3.75 kg...


tahniah kepada kedua2 keluarga ni dengan kelahiran orang baru.... tahun dopan boleh beraya sakan... tahun ni relax ontok ontok kat umah yo!

bubbye....




2 ulasan:

raihanah berkata...

lebih kurang berat my girl masa lahir. tahniah ya

Kakzakie Purvit berkata...

Baby tu pandai nak bagi parents mereka pahala
Lahir sebelum raya kan kena zakat fitrah:)

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin dari kakak..