Jumaat, 1 Februari 2013

M.I.L tunai umrah...

Ni hajat abah bila dah sihat dari sakit batu karang... Dah 2 tahun menanggung sakit.... Sian tengok   ~_~'

Alhamdulillah... hasrat abah dimakbulkan. Awal2 tu abah ingat nak gi sorang2 jekk taaaapi... kena jugak bawa mak... Mak dah request nak join skali.... ^_^

sekolah menengah teknik tuanku jaafar

Owhh.... sebelum ke KLIA, kitorang gi amik Yayah dulu kat sekolah tuu.. Hari tu dia dah request nak ikut.... Yayah ni anak kak long... Rumah kat KL nuu... Sesekali, Pak Uda dia ni lah yg datang tengok dia kat sini...

Kejap kang hantar berus gigi lah... ubat gigi lah.... apa2 je lah.... ^_^


Canggih baju sekolah ngko... Yayah..!! ingatkan baju outing.... Kalau ler baju form 6 tu macam ni dulu... Mungkin aku sambung form 6 gak kot... hehe.... sebab tak berapa nampak macam budak sekolah sangat... muak oiih pakai baju uniform sekolah masa tu...

umrah

Teehee....muka layu.... Kedua - duanya dikerah bangun dan mandi seawal pagi.... Ciannye... omoo..omoo..omoooo

Ingatkan makabah gerak dari KL, rupanya tak.. Depa gerak terus dari Pilah.. Jumpa kat highway LEKAS... anak angah cuma yang kecik je ikut. Yang lain takde. Anak pompuan sorang lagi kat PLKN, baru 2 minggu... Mana boleh cuti.. Yang bujang 2 orang tu plak kat kolej...

Kak Wani, biras aku yang bongsu ( setakat ni lah.. ) gagah jugak ikut walaupun tengah pening2... Mak dia a.k.a besan makabah pon de skali. Nak berjalan2 katanya...

mentua umrah

Belum apa2.. anak kak ros... My another biras... dah meraung dulu dah... Nenek yg tadi cool... dah semacam. abah lagi lah.. Tak senyum langsung.. Muka tu nampak risau je...

Patut dah naik flight kul 2 tu.. Tapi last minit baru diorang gitau.. Flight delay ke kul 7 petang... aduhaiii.. lama tuu... Lepas pakat2... Kitorang tinggalkan KLIA tu jap, pi Putrajaya... lunch kat sana.

Pukul 5 lebih masing2 dah terpacak balik kat KLIA, kitorang paling last sampai.. heee.. Keterlewatan sikit. Sementara tunggu diorang panggil berkumpul, hasben ajak pi cari air jap.. Masa tu selisih ngan abah.. Dah ber-ihram...

Lepas tu bila datang balik kat tempat diorg berkumpul.......................... hilanggg...!!!!

Rupanya abah ngan mak dah naik tren nak ke balai berlepas. aduhaaiiiii... Masing2 masa adegan peluk cium mak abah tu semua lupa nak panggil kitorang... Cian hasben... Beria - ia dia nak hantar sampai ke esculator tu.. Kesudahnya tak dapat jugak...

Sabor je lerr ye wak! Nak wat camne.. Takde rezeki namanya tu... Doakan mudah - mudahan diorang selamat sampai dan selamat balik. Gitu je lahh...




2 ulasan:

azizah :) berkata...

semoga mak abah akak selamat menunaikan umrah dan selamat kembali ke Malaysia..

lady scooter berkata...

azizah : insya-allah... (",)