Khamis, 22 Mac 2012

Perjalanan aku ke opis pagi ni...

Sejak jam kat mesin biometrik bawah tu awal, rasanya semua jadi serba lewat. Sengal betul.. 2 - 3 hari ni timing kat mesin tu makin cepat lak... adooiiyaii...

Pagi tadi sebelum keluar rumah, sempat la aku tengok jam... wahh... 14 minit lagi nak kul 8... aiihh... leh ke aku sampai opis dalam tempoh 10 minit?

Maka... dengan gaya gonjengnya..he3... aku vroomm skuter merah tu. kononnya nak laju... tapi... alamakk.... brader depan aku ni...dah la pakai RXZ.. diulang... RXZ! tapi lembab nye macam siput vavi tuhh.... kot ye pon nak jalan2... petang lerr... pepagi ni orang berkojar nak poe kojo weiihhh.... adooiiyaii...

Tengok line clear...aku potong walaupun dgan gaya yg tak berapa hensem & tak berapa jelita... yess... muncung kemarahan ku dah kedepan!

Aku teruskan perjalanan... laju la konon...skali...aiseymenn...!! keta zaman mane tah pon sama macam brader tadi... jalan potang jugak!!!!! tensioooooooooooooooonn.............!!

Cuba nak potong sebelah kanan, tak dapat.... de plak tiang2 pacak warna oren tu... kalau aku redah gak, takut aku pon sama terpacak kat situ... sabar je lah.. nak buat camne...sib baik lorong kiri luah... aku mencilok ke situ...yeeehaaa... dgan sepenuh kuasa tahap dragon ball tuhh... aku masuk laluan biasa kat kilang2 busuk tuhh... errkk..

Skali lagi... alamakkk!!! Lori plak dahhh..... keta kat bontot lori tu dah berjela panjang.. time2 ni lak la lori tu lalu... slow lak tu...hu3... kang aku nak nyelit antara 2 lorong tu... cepat lak jadi 'arwah' kang... demi anak, aku sabar lagii...

Ku teruskan lagi perjalanan. Tak tau dah time tu pukul berapa. Mata tak dan nak tengok... Ingat lepas jumpe lori tu, ok dah..lori tu pon dah masuk simpang lain... leegaaaa...

Hahh.... jap jerrrr.... peh tu tengah syok perah minyak skuter tu.. nak laju lerr kononnye... aduhaiiii........ 'ketam besi' tu plak muncul... berbulu betul aku bile jumpe menatang kuning ni tauu.. dari dulu lagi !

google search

Belakang 'ketam besi' tu lori putih... tah bawak ape tah... aku nak nyelit, lorong tu sempit.. tak nak la terpacak celah2 lorong tu... mati keras kang aku!

Terpaksa la menyabar... sib baik kejap je 'ketam besi' tu dah masuk simpang.. leegaaa....

Sampai opis...pergghh... ngam2 kul 8... alhamdulillah

Note : tak sedar pon masa dok tension jumpe 'ketam besi' tu de member satu opis di belakang...he3... katanya muncung aku dah panjang ke depan...ha3... tu tandanya aku dah betul2 tension lah tuhh...he3

2 ulasan:

Lia berkata...

hahahaa... pagi2 dah ketam besi dah tension kan mood kan.. :)

lady scooter berkata...

lia : kan3... kalau jumpe menatang 'sekor' ni memang haaaaangiiiiinn...he3