Isnin, 26 Mac 2012

Hari sukan skolah

Tarikh : 25.03.2012
Tempat : 15 minit dari rumah...he3

Awal2 sebelum cuti lagi cikgu dah bagitau pasal hari sukan nih. Hari jumaat hari tu cikgu Opal tanya kitorang datang tak? Bukan janji... tapi PASTI datang..he3

Maka semalam aku kejut hero2 kecik tu bangun awal cam hari skolah biasa. 


Masa mula2 sampai kat padang tu, Opal dah merengek nak balik. Lagi2 bile tengok aku tak pakai baju uniform keje... lagi la dia tak nak masuk bawah kemah. Pujuk punya pujuk, akhirnya Opal ok. Tapi muka dia tetap nampak risau..hehee


Masa ni tengah bagi nombor kat petugas utk cabutan bertuah nanti... nombor yg kami dapat : 116.

M.C dah kabor suruh kami pi bawah kemah seberang padang nuuu... katanya biar petugas2 jer yang dok bawah kemah tu jaga bebudak... 


Tapi tak semua patuh... including me...ha3... memula memang aku patuh la. 

Tapi tengok kemah utk parents tu penoh jer... aku lak masa tu dah tinggal berdua ngan Payel.. abah bebudak nih dah pi keje dah pas pujuk2 Opal masa aku pi kat kemah parents tu. Dengan beg bebudak nih lagi, ngan air minum utk Payel lagi... Payel lak nak berdukung jerr.... adeiih... tak leh jadi.. 

Last2 aku patah balik pi kat kemah Opal.. he3... kata lah aku 'begau' ( degil )..pedulik hapee kan...!*wink


Masa nih muka tengah cuak sebab aku cakap nak pi kemah ibubapa tu. Hampir2 nangis... ingatkan tak nangis...taaaaaapi... nanti aku sambung...heheee 


Muka monyok sebab kes tak cukup tido... malam tu dia terjaga - terjaga sebab batuk... kesian tengok... tapi sebab takde sape nak jaga dia kat rumah, aku hangkut gak la ke situ... nak wat camne kan... sib baik dia tak banyak ragam pagi tu.


Muahahaaaa.... sambung balik citer Opal tadi... nyaris2 nak nangis kan? ingatkan dia ok dah... tup2 tak lama pastu dia merengek sampai kesat2 air mata... tak nak lari katanya... lari?..a'ahh... Opal de amik bahagian. 

Tapi lambat sangat nak sampai giliran dia.. tu yg dia merengek tu... " Opal nak tido la mak!"

Puaslah aku memujuk...
Hu3... muka Payel...tak leh blah... monyok jer dari mula..

Again..that face...!! hahaa... macam mana muka Payel tu... camtu gak la aku rasa...penat tunggu... 


Heeeehahahaa..... dah bosan giler dah time nih... Topi tuuuu... Payel punye tapi dia mengamuk tak mao pakai.  Kalau anak tak nak pakai, bior mak nyer yang pakai..kih3... en. aus... tah bile dia muncul tah..tau2 dia dah de  je kat blakang aku...

Piala yang berlambak tuu....... hmmmmmmmmm............

1 pon bukan Opal punyer... heheee... kumpulan Opal kalah...hu3... kesian dia...lari punye lah ber'poloh2' ( peluh2 ) tapi tak menang....

1 acara je yg Opal masuk. Acara lari bawa bola dalam bakul kalau tak silap aku..he3... nak tergelak bile ingatkan balik.... Yg ni aku citer di next entry..


Conversation between 3 orang bakal pemimpin masa depan..kih3... ( before acara Opal )


Wahh... serius nampaknya...he3... ape yg dibincangkan tuee...?!! ( still before... )


Cerr teka...sape ngan Payel tu?

Hmm... entah...aku pon tak kenal sebenarnya tapi muka dak pompuan tu familiar sangat.. nape aku rakam gambo nih... haaaa... tu la...

Cerr korang tengok... relax je dia dok atas pangku awek tu... siap leh main peluk2 cium2 bagai...adeiihh... sabor jer la... time nih acara Opal dah nak start dah... puas panggil... si kecik ni leh wat tak tau jer... alahai... last2 mak awek  ( yg dok depan dia tu ) kata

" Tak pelah, biarlah dia..."

Mau tak mau terpaksalah aku wat muka tebal mintak dia tolong tengok2kan sebab acara Opal dah start pon time nih... 

video
Lepas acara Opal selesai, cepat2 aku pi tengok Payel... huiihh... relax betul dia....


Walaupon tak menang acara, Opal tetap dapat hadiah.. tu haa... belon angry bird... sib baik murah...2 hinggit jer sekor...

Kalau hari lain, memang aku tak beli... tapi hari ni, hari Opal nak happy2...aku turutkan..gasaklah... murah, ape de hal kan???


Payel pon dapat gak 1... tapi jap jer dah punah... lepas acara Opal, en.aus terus pi keje... sementara tunggu semua acara selesai,  aku usung2 hero2 kecik ku ini ke surau... 

Masa dok lepak kat pangku awek tadi, aku tengok Payel cam nak tido sangat... tu yg aku usung ke surau..selesa sikit la konon... hmm.. takde maknanya... dia gasak berlari bekejaran ngan Opal sampai berpeluh2.. Opal dah lencun dah ngan peluh...

and.. Payel a bit tempered sikit time nihh... ngantuk la tu tapi tak mao titon... gigih nak main2...


Habis acara baru en. aus datang amik kitorang. sengaja dia amik lambat sebab nak kami tunggu cabutan bertuah tuu...

hu3... skali lagi nombor kami tak bertuah... ( hadiah paling grand utk cabutan bertuah = basikal budak ) huhuuu... takde rezeki.. nak wat camne... sebelum balik, aku belikan lagi belon angry bird utk Payel sebab angry bird dia dah habis punah... Opal punya elok lagi.. kang tak kuasa nak ngadap diorang bergaduh rebutkan benda yg 1 tu...

Bukan 1 yg aku dapat, tapi 2 ekor = 3 hinggit.... sebab akak tu dah nak balik sangat.. belasah jer lah... balik tu dah kul 1 lebih... vrooommm... trus je pi kedai mamak pekena nasi beriani.. Hujan lebat lak time tu... ape lagi... bailk tu...pas diorang mandi... tak lama tu...senyaaaaaaaappp jerr...! masing2 dah terlelap keletihan rupenyer... heheeeeeeeeeeeeee




2 ulasan:

Lia berkata...

wahh.. bestlah aktiviti mcm tu..

lady scooter berkata...

lia : sesekali camtu memang seronok. anak2 lagi seronok sebab dapat lari kat padang puas2..ha3