Selasa, 24 Februari 2015

kisah chicken pox lagi

ermmm... tak habis habis kan? 

nak buat camne... selagi de yg menjangkit, selagi tu la citer c.pox ni ada. lepas aku, si abg ngah yg keding tu kena.... 



yang bagusnya.... dia kena tak teruk... dia dah demam dulu... dah kebah demam lepas tu baru bintik air tu keluar. means tak ler azab nau badan tu kan.... 

masa aku kena hari tu, teruk gak... demam sendi segala.... bengkak susu plak lagi.... huiihh... sakit amaaaat.... T_T....

jeles tengok orang yang sihat walafiat masa tu... baru ler sedar nikmat sihat tu macam mana kan... -_-'



si payel relax abih... siap boleh melooncat sana, meloncat sini... langsung tak reti dok diam budak sorang nih... ikut dan dia je nak buat apa....  tu yang de sekali tu dahi dia 'tercium' lantai... tah camne jadi tah... tau2 dah... gedebukkk...!

bab sapu ubat ni.... maasa tengah meletus - letus bintik2 tu keluar, dia rajin le minta sapu ubat calamin lotion tu.... once bintik2 tu dah mula kecut, dia tak mau dah.... paksa2 la jugak.... ni dah kering dah.. langsung tak mau pakai lotion tu...



now....

giliran si abg long plak... tapi.... kesian lahh....

abg long kena teruk jugak nih.... baaaaanyak! sama banyak macam aku kena hari tu.... sampai celah rambut tu.... uihh... tang tu memang sakit.... dalam mulut... kat tekak.... 

menangis sakan opal.... tak tahan sakit gamaknya... aduhaiiii.... 

time sakit tu hilang kejap, dia ok la.... leh gelak2 tengok kartun.... tapi.... tak bleh le payel usik sikit.... sentap je memang.... berrr-angin....



payel plak gemar menyakat.... masa opal sihat hari tu, dia punya kisah.... dia peluk2 si opal... jerit2 ler kawan tu takut terjangkit.... dah larang dah jangan dekat2...jangan sentuh2... apa dia kisah? masa kita pesan camtu tu, dia ingat ler..... lepas tu?

mungkin sebab, opal demam lepas bintik2 air tu tengah rancak keluar... tu yg buat dia rasa lagi sakit... mende tu kan miang... demam lagi...............



haiii... moga2 dia cepat sembuh... harap2 sangat tak menjangkit kat baby plak... huhu... cuti bersalin aku yg 90 hari tu dah nak abih.... minggu depan dah start keje... aduhai.....



Note :

hari tu de orang tanya, ' anak kena chicken chop ke? '...................






Tiada ulasan: