Jumaat, 24 Oktober 2014

Jarak selamat kenderaan... berapa yek??

Semalam......

Lepas shopping lauk, aku terus pi amik si abang kat sekolah sebelum amik si adik.... lepas si abang dah masuk kereta tu, aku terus gerak pi rumah pengasuh..

ala.... tak jauh ponnn.....



dalam 200 meter ada kot.... ngan kereta bersimpang siur nak masuk simpang segala tu... takkan pulak aku nak bawak lelaju..... ngan ketidak selesaan perut yg besau ni.... lagi pun jalan tu lebar... kot sape yang tak sabar tu nak cepat, sila la amik lorong kanan..... pecut la lelaju kalau nak....


kebetulan dari jauh lagi aku dah nampak, depan rumah pengasuh anak tu de 1 keta... kawan akak tu agak ehh.... jadi, tak dapatlah aku nak parking depan rumah tu..... so aku decide parking je kat depan rumah jiran pengasuh tu. memang slow lah....



masa tu la baru aku perasan de 1 kereta ni dok ngekor bontot kereta aku.... hamboihh bang.... kemain rapat dia mengekor dari belakang..... lepas tu siap buat muka tak puas hati pandang aku lelama.....

aku ingatkan aku sorang je perasan.... kawan pengasuh aku pun perasan..... siap tanye lagi...

' knape? orang tu follow dari tadi ke?'

entah la.... seingat aku masa gerak dari sekolah tadi, kereta tu takde lagi..... dah dekat ngan rumah pengasuh ni baru aku perasan kereta tu kat belakang....

'macam marah je tu...'

entah lagi.... tak puashati kot aku bawak keta slow sangat.... alahai..... seingat aku lorong sebelah kanan tu ada.... jalan tu de 2 lorong... jalan bertentangan sebelah nu 2 lorong... jalan yg ni pun 2 lorong.... clear lagi... takde kenderaan lain langsung.... kitorang je yang ada masa tu...

kalau nak cepat, nape tak masuk lorong kanan tu.... masuk je lah situ..... aku bagi signal dah tau masa nak parking sebelah kiri tu....



lagi pun... nak tanye ni.... berapa jarak selamat antara kereta ngan kereta bang oiii...? berapa?

sampai kemain dekat mengekor bontot kereta orang depan nih??



k lah.... kot de yang lupa.... kot aku pun terlupa nanti...... meh.... review balik kat link ni :

http://driving-school.com.my


mudah - mudahan tak lupa lagi dah lepas ni....





2 ulasan:

Petak Bunga berkata...

Ada jenis org yg sengaja nk takut2 kan kita... benci org gitu.
Biasa kalau dia nk motong kita.

skuterlady berkata...

petak bunga : kann.... dia bajet kita takutlah... lagi2 kita ni pompuan.....