Selasa, 6 Mei 2014

misteri kelibat hitam di opis...

hehee.... kisah misteri lagi.....

ni lepas kisah pegawai rondaan malam tu la ni... tetibe masing2 nak buat pengakuan... ha.. bagus bagus... meh aku tonyoh semua cerita tu kat blog aku yg sunyi sepi ni..... dapat gak aku up-date entry...

semalam aku tengok iklan kat tv3 tu... yg kisah Detik 12 Malam tu.... yg dia nampak kelibat hitam tu sampai jerit2 tu kan?

tu yg terasa cam nak buat gak citer pasal kelibat hitam ni...



Haaa.... tepek gambo yg sama sekali lagi. dulu aku de tepek citer pasal toilet unisex kami ni........

tempatnya betul2 sebelah ruang kerja aku.... sekangkang kera je dari bilik bos yg mengadap meja aku ngan staff lain hari hari................

dulu, masa aku gemar lepak sengsorang kat opis tu time rehat kul 1pm - 2 pm... de senior dari department operasi tu pesan

' jaga2 sikit kalau do sorang2 kat sini... kat dalam toilet tu ada BENDA.... !'

payahnya aku nak percaya cakap senior tu.... dia cakap siap senyum2 plak... macam sesaje nak takut2kan aku je kan? so aku wat derk je la... sampai insiden yg jadi kat bilik bos tu pun, hari tu je aku 'lari' jap...he3...

esok2 tu aku lepak lagi kat opis time2 rehat... tak serik... ^_^

tapi tahun ni, aku dah tak lepak opis dah... ai balik masak u ! anak balik sekolah nak makan... tak daya nak beli kat kedai hari2....

staff lain lak yg lepak............. 

tengah syok2 main internet, tetiba leh nampak kelibat hitam lalu kat tepi dia dari bilik bos terus masuk ke toilet.... udah le semua tempat gelap... kecuali situ je...

ape dik? lari kau yekk? he3.... sib la tak tunjuk muka. tu budak drebar yg paling junior kena.

lagi sekali... dik Imah.... budak praktikal kitorg....

hari jumaat katanya, time brader2 yg tak balik umah ni pi solat jumaat reramai kat masjid... dia tinggal sorang.

tengah2 layan internet, tetiba de kelibat hitam lalu belakang dia terus masuk ke toilet tu.... berdentum jugak la pintu toilet tu dihempasnya....

sape?

tunggu.... tunggu.... tak keluar2..... takde bunyi air flush ke paip ke... takde.... senyap sunyi je.................

haa..... kau rasa?

nak tunggu gak ke budak tu? he3...... idak lerr..... pelahan - lahan dia capai beg terus pi department lain yg ramai orang.....

dulu awal2 kitrog pindah sini... ok lagi.... la ni bila dah lama, baru le keliabt tu muncul... tu pon nasib la sape yg nampak....

kekadang 'dia' main pintu toilet tu.... gedangg gedunggg.... angin takde, ribut takde... tau2 dah berdentum sendri....

tombol pintu tu? 

haaa... yg tu aku rasa bukan sebab mistik tapi sebab brader2 ni gemar pulas kuat2 kasar2.... tu yg tombol tu macam pening. 

bila aku kunci dari dalam, tak terkunci plak.... tapi bila takde orang, time2 tu la nak terkunci bagai.....

sib la member tu tak masuk menonong sebab dia tau aku kat dalam.... laki ngan pompuan nak berak cangkung sebelah - menyebelah??? memang tak laaaaa........................................








5 ulasan:

Petak Bunga berkata...

xde kerja nak melepak ofis mlm2..
huhu

N.Aima K berkata...

dia pun ada ofis gak..hehehe

N.Aima K berkata...

dia pun ada ofis gak..hehehe

skuterlady berkata...

petak bunga : tu lah... lebih2 lagi time cuti am camtu... ish3...

skuterlady berkata...

n.aima K : ha3... kitorang keje ikut shift... siang kami, malam 'diorang' plak...