Selasa, 15 April 2014

kos jaga anak.

'aku tak dapat beli rumah sekarang,sebab kos uruskan anak2 dah sama kos hutang beli umah bulan bulan'

Ni ayat kawan saya paagi tadi...

Since dia pindah department lain, ni la baru dpt sembang. Kat luar tu kalo jumpa, just sempat lambai tangan senyum senyum gitu je...

Sebaaaaaab...sibuk non!

dia nak cepat amik anta anak, aku pon sama. It's about time u know! Semuanya harus ada timer... Kalau boleh la...

anak dia dah 3 orang. kos penjagaan pengasuh yg paling kecik tu rm300 sebuln. Yg no 2 tu plak kos pengasuh 250 sebulan... Tu belum kira dia punya kos belanja barang2 keperluan yg lain lagi tu.. .300hinggit??? ooo..hai... Sib la de kuarters.. Tak perlu risau kot2 kena pindah2 umah sebab dek kerenah owner yg mcm2 tu...

Duit lagi tu... Nak pindah agkut barang segala tu kan?!

Sekurang2nya aku dpt gak beli rumah...taaapi... Bulan2 huihh... Senak2 gak la perut.. Bukan senang.. Belanja sume kena kawal sehabis baik... Walaupun belanja anak2 de kurang sikit kat situ, tapi sampai masanya 'mengelupur' gak...

Ni esok2 tambah lagi sorang si kecik.. Ehemm ehemm... Paham2 je la.makin bertambah lagi belanja... Oo haii.. Tapi orang selalu ingatkan, anak tu rezeki... ^_^ hiks

So pada kawan tu,sabar lah.. Mudah mudahan dapat gak beli rumah sendri.. Rezeki anak2 kan?! Mana tau...

2-3 hari lepas dorang mintak sijil2 diploma,sijil ijazah pada sape yg dah ada... Hmm... Dlu mcm penah mintak tapi lepas tu senyap jek.. Kali ni?? Harapan dah tentu la kita mau yg positif je... Kan?! I hope so.....

9 ulasan:

Petak Bunga berkata...

Betul.
Fikir nk beli rumh jgk..entahlah ada rezeki tak..
Fikir jgk nasib ank, kita nk terbaik buat anak2..semua duit

Petak Bunga berkata...

Betul.
Fikir nk beli rumh jgk..entahlah ada rezeki tak..
Fikir jgk nasib ank, kita nk terbaik buat anak2..semua duit

anajingga berkata...

salam ukhwah skuterlady..mmg benar kalau kurang2 pendapatan mmg 80% gaji ke anak2 sahaja,begitulah cabaran dunia hari ini... singgah malam ke sini..tqvm

skuterlady berkata...

petak bunga : takpelah, perlahan2 menapak... ada rezeki anak tu nanti... inshaallah.... ^_^

skuterlady berkata...

anajingga : betul tu.... kekadang belanja untuk diri sendiri pun missed....tapi demi anak, mak ok jek..he3

aTieYusof Family berkata...

Semua kos dah meningkat..mmg kekadag rasa tertekan..pengasuh, barang2 anak, barang2 dapur pun dah mahal...nak kontrol pun dah tak tau nak kontrol mcm mana...huhu

skuterlady berkata...

atie : betul... kena control untuk kegunaan yg perlu je... tapi tu lah.. kekadang ter' missed jugak kan?

Kesuma Angsana berkata...

zaman skang ni nk gerak sikit pun duit duit & duit kan !

skuterlady berkata...

kesuma angsana : itu la pasal... nak kencing pon berbayar... hikk