Isnin, 5 November 2012

Mulut macam @$#%$%&*&&*...!!

Pepagi lagi dah buat aku bengang!!!!!!

Dasar mulut macam puaka!...

aku datang keje pepagi ni niat nak buat keje ngan hati yg aman... tapi bile dengar mulut macam...2@#@#3 tu..!!! huhh.... sakitnya hati...!!

Know what... sedap mulut je sorang cif yg dah berusia nih cakap kat aku... ni secara tiba2 tau@ aku tak tegur hapah pon ngan cif tu tadi... tetibe dia cakap

" kau jgan kurang ajar macam anak kau semalam!"

what...????

ape motif dia cakap macam tu? mula2 tu memang aku tak dengar... aku suruh ulang banyak kali...! yess... that's words!!!!

selalu memang cif ni suka bergurau... tapi kali ni dah lebih!!!!!.... i'm angry now!!!! nak bergurau pon ade batasnya!!! mulut tu!! apesal longkang sangat?!!

semalam de kenduri... masa kenduri tu... my kid yg the little one tu... semalam aku nampak dia pegang batu... bimbang dia b'bocor'kan keta orang ngan batu tu, aku suruh dia buang batu tu.. and then de sorang pakcik ni ( sekerja ngan aku gak ) sma gak. susuh payel buang batu tu...

payel cam biasa... bile kena marah, dia akan protes cara dia... membatu tak bergerak... in the end... dia akan menjerit kuat2 kononnya lepas geram... biasanya aku akan tepuk pipi gebu dia tu... tapi semalam sebab kat public... aku tak buat camtu... sebaliknya aku lekas2 bawak dia balik rumah... on the way tu.. memang se-dasss cubitan hinggap kat peha payel... tak kuat pun tapi payel punya meraung... tak leh nak kata lah...

Tu citer semalam.... tapi citer hari ni... wahh... anak aku kurang ajar?!!!

Know what?? ..aku tak pernah didik anak2 aku to become kurang ajar like what that %^%^%^& cif said.. never!!!..

Pedih tul hati.... kekadang aku terpikir... nak bergurau pon, sila la gunakan otak dan akal tu sebaiknya... think about others bile bergurau tu... jgna ikut sedap mulut je bile bercakap... aku bukan tak bleh diajak bergurau tapi..... lu pikir sendiri lah!!

Aku tak sempat lagi nak cakap ape2 ngan cif tu sebab sebaik sahaja dia cakap camtu.. dia terus blah...!! tunggu lah....


UPDATE : sekarang, aku memang dah bertegur sapa dgan dia... dah keje aku de link ngan dia, be professional la... taaapi... aku tak mudah lupa... ^_^ ....





8 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

sabar..sabar...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata...

salam sis.sbr ya.ujian dipagi hari.mungkin org tu xperasan gurauan kasar sgt.

aTieYusof Family berkata...

Sabar je lah kan..
kadang2 org mmg bercakap ikut suka je tanpa fikir kan perasaan org yg ditujukan tu..
apa pun banyak kan sabar ya..
senyum :)

lady scooter berkata...

mrs. eady : try to be sabar... :-(

lady scooter berkata...

khumaera : thanks... sedih lah...:-(

lady scooter berkata...

atie : thanks... try sabar... tapi still sedih...:-(

aizamia3 berkata...

ikutkan memang sakit hati menguasai.. tapi sabar dan ingat padaNYA..

lady scooter berkata...

aizamia3 : sabar sgat... tapi till now, masih tak bleh memaafkan org itu...