Khamis, 3 Mei 2018

Apa kau pandang brader?

Salam pagi khamis,

Sarapan apa pagi ni uolls?

Aku sarapan bihun sup. Sesekali tukar la menu. Asyik menu yang sama je.. kalau tak nasi lemak... nasi goreng... muak makan nasi goreng... bihun goreng pulak... kadang bedal mee goreng. Tu pon bila dah bosan makan yang lelain tu lah. Di kedai yang sama, yang dekat je dengan pejabat. Nak pi jejauh, malas!

Tapi tu dulu la... La ni rajin sikit explore jejauh dari opis. Yes, kadang berkereta... tapi almost all the time... merempit je! Lagi mudah nak parking! Lagipun, motor itulah harta aku... That's why, aku lebih suka merempit tanpa rasa bersalah... hahaha... 


Tapi tadi masa tapau bihun tu, ada la brader ni bungkuskan bihun aku. Tapi yang pelik tu, dia asyik dok pandang - pandang aku. Ko apahal brader ? Pandang orang macam tu plak?! Tapi takde la sound kan. Cakap kat hati je. Kang jadi kecoh plak kat situ. Pepagi buat hal plak kat kedai makan. Ehh... malu lah!


3 - 4 kali gak brader tu pandang semacam. Last2 aku buat - buat tanya, 'bayar bukan kat sini kan?'

Terangguk - angguk brader tu. Padahal aku memang tau kena bayar kat mana. Tapi dah sebab dia pandang aku macam tu, berkali - kali plak pandang... Apa? Ada apa kat muka aku ni yang kau tertengok tengok macam tu? Putih melepak sangat ke muka aku? 


Owh... masa tu aku lupa nak tanggalkan helmet n tinggalkan kat motor. Pakai plak tudung yang ada awning... bila sarung helmet, kemik awning aku. Pelik kot kat mata brader tu? hmmm...


Lepas amik bihun kat tangan brader tu, cepat2 aku pi bayar n blah!


Ni gambar lama. Meraikan orang pencen... Tapi bukan nak cerita pasal orang pencen tu. Pasal kipas tu. Tak tau la suis dia memang on ke hape... Tapi tokey kedai ni cakap kipas tu dah rosak tak boleh pakai dah... Sedang menunggu orang yang nak diraikan datang, tiba tiba....!!


Dia berpusing sendiri, selaju - lajunya plak tu. Bergegar - gegar macam nak tercabut. Masing - masing yang ada kat situ feeling semacam je... hahaha... apakah ada entiti di situ? jeng... jeng... jeng...

2 ulasan:

Ann Ishak berkata...

kipas tu macam cover depannya takde...betul kah :D

blasahje berkata...

ann ishak : yup... tengah sembang - sembang tetiba dia berputar lajuuuu... macam nak tercabut bilah kipas tu. Seram tengok. Semua terdiam tetiba... haha