Jumaat, 27 Mei 2011

Gatal gelenyar...

Haa...amik ko.. Ape maknanye tue ? Maknanye sama la dengan gatal geletis a.k.a gatal yang amat - amat.

Kalau garu dengan berus dawai pun lum tentu elok. Yang aku nak citer skarang ni bukan pasal penyakit gatal yang kat kulit tu..

Tapi gatal yang lagi 1 tu...'tang' perangai tu.. Perangai manusia yang sukakan hak milik orang..

Dah tau orang yang dia suka tu dah jadi hak orang lain..Masih nak menggatal tu kenapa?

Lelaki ke.. perempuan ke.. kalau ade sifat gatal gelenyar ni..hish..payah nak cakap..

Sama je... baik lelaki atau perempuan... baik yang bekerja atau yang masih hingusan..

Kisah wanita yang bekerja menggatal dengan laki orang, aku tak nak cerita. Kisah lelaki sengaja nak test power dengan bini orang pun aku tak nak cerita..

Yang aku nak cerita sekarang ni, kelompok hingusan. Yang pad a.k.a tuala wanitanye pun masih gunakan duit makbapak depa. Suar dalam pun guna duit makbapak.. ape kess..?

Sekolah lum habis lagi. SPM pun tak tau lagi lepas ke tak nanti. Tapi dah de perasaan nak tackle hak orang...

Kalau hak orang tu pun sama melayan.. tu lain lah..

Ni tak... orang tu dah siap cakap dah NO HARD FEELING..AKU DAH KAWIN..!!

Tak paham bahasa jugak. Katanye cuma nak jadi kawan. Tapi kalau dah sampai bermesej - mesej suh jemput la, ape lah.. Kawan ke macam tu?

Siap hantar sms bertalu - talu. bile sms tak berbalas, eh.. missed call pulak..

Dengan harapan orang yang dia nak 'kawan' je tu akan reply. Bile tak dilayan, dia hantar pulak sms. macam ni bunyinye.."sms tak jawab, missed call tak jawab, tutt....."

Suddenly get tempered pulak..ape ke menda tu? kata nak kawan, tapi melebih - lebih pulak.

Eh..eh..eh... si dia tu dah berumahtangga.. JANGAN GANGGU..!!!

Tak paham bahasa lagi tu.

Haihh... perjalanan kamu masih panjang lagi... banyak lagi ujian dan dugaan yang perlu kamu hadap nanti. Buat ape la kejar hak orang.

Gi skolah, tumpu pada pelajaran.. untung2 SPM ko cemerlang.. dapat masuk universiti.. untung2 universiti luar negara.. masa tu nanti lagi banyak pilihan yang akan datang untuk kamu pertimbangkan sebagai pasangan sehati dan sejiwa kamu..

Jangan la ganggu hak orang lain.. kerana pasangannya pun kaum sejenis kamu.. hormatilah perasaannya....

Done...





Tiada ulasan: