Selasa, 31 Januari 2017

Makan di Seoul Garden, Palm Mall S2

Stressss......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

giler punya stress nih... even cuti... aku tetap stress... grrrrrrr.................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


fine... calm down... sabarrr bebanyak... ini dugaan kecik je ni... Amie meragam... kejap kejap panggil aku nak ini... kejap2 panggil aku nak itu... baru nak datang tiun menaip, dia panggil lagi... aduhaiiii... 

nak marah pon tak boleh... sebab mulut dia de ulser... tu yang meragam je kerja dia... semuanya tak kena kat dia... kesian ngko dik... dengan batuk lagi... makin kesian aku tengok.... 


Ni program hujung tahun hari tu... requested by Cik Jijah... Girl's Day Out katanya... lama dah sebenarnya Cik Jijah request tapi masa tu tak kena... time dia free, Cik Guyu plak ada hal... aku pun tak free... ishhh... ada je lah tak kena...

Akhirnya 16hb Dis hari tu dapat la juga celebet... ehh... celebrate... Girl's Day Out... hari tu actually aku betul2 frust... sangat sangat sedih... sebab aku sangka aku dah kuat hadap ujian Allah ni... tapi belum rupanya... worst day... tapi aku turutkan juga permintaan Cik Jijah... untuk tenangkan hati.... tenangkan jiwa... 1 lagi sebab ada orang mungkir janji dengan aku... sebab sebelum tu aku de minta sesuatu dan dia gagal penuhi... so aku sangat sangat marah!!!!


Sampai dalam kul 3 kat Palm Mall tu... Girl's day Out kan? Husband? sorry... not allowed to join! 

Sampai kat kaunter Seoul Garden tu, Cik Jijah ler yang order... makan kat sini ni pun idea Cik Jijah jugak sebenarnya... selalu sangat makan ngan husband dia... kali ni dia teringin nak makan ngan kitorang plak... kalau Cik Jijah tak beria ajak ni, aku pun tak tau mende apa Seoul Garden ni... hehe

Cik Guyu pernah juga makan... aku? owhh.. ni 1st time lorrr...

Kitorang amik lunch hour treat... murah sikit dari dinner treat... budak cashier tu beria speaking dengan Cik Jijah... tiba kat Cik Guyu, selamba je Cik Guyu cakap melayu ngan budak cashier tu... kih3... kita sama Melayu... kan bagus cakap Melayu je...

Masa kitorang pilih lunch hour treat, budak tu cakap mesti kena habiskan all the food yang kitorang amik tu sebelum 4 setengah petang... sebab lepas dari tu dah masuk dinner hour treat... eleh.... kerja senang je tu... haha... dah macam Running Man plak... mentang la makan kat Seoul Garden... siap ada cabaran camtu plak... cerghh...


Kami... 3 sisters... kitorang sebenarnya ada 4 beradik... yang sorang lagi lelaki... again... Girl's Day Out kan... so no man allowed pleaseeeeeeeeeee................!

Dah besar cenggini baru ngam... dulu masa kecik kecik tu asyik bergaduh je kerjanya... hehe... ngam and try to support each other... inshallah... Siapa lagi nak support kita kalau bukan adik beradik sendiri kan? Bila dah kumpul, soal lain tolak tepi lah... 

Chit chat kitorang tak hengat dunia... sambil makan2 daging bakar tu... pergh... aku banyak makan daging dengan ayam bakar... sayur tu semua skali je aku makan... tapi daging dan ayam berulang - ulang sampai kenyang!

sedap! daging pun lembut giler! pergghhh... meleleh air liur!

tapi Cik Jijah cakap kat sini tak banyak pilihan macam kat tempat lain yang dia selalu makan. aku lupa kat mana, dia ada sebut hari tu...


Jangan lupa dessert!

Syida kata ais krim manggo sedap! jangan tak try... katanya!

Pasal sebelum tu dia dah makan dulu kat sini. Aku yang lambat sampai.. sebab aku kena balik masak dulu untuk anak2 dan suami kat rumah... apa - apahal, aku kena utamakan perut diorang dulu... once diorang dah makan, baru lega hati aku nak buat apa pun..

Selalu pun macam tu la... aku kalau tak sempat makan or rehat pun takpe, asalkan makanan untuk keluarga... aku dah siapkan. 


Happy? sekejap... lepas tu mood sedih aku datang balik... otw balik tu macam2 yang aku fikir kat dalam kepala ni... terlampau banyak andaian dalam kepala ni... sedih tu Ya Allah.... tak terkata... ni la 1st time aku makan kekenyang sejak di landa ujian Allah... dalam sedih tu... senak pun ye jugak... ishh.. ishh... ishh... senak melampau plak tu...

agak tengah geram... semua aku sumbat je dalam mulut... pehtu bau daging bakar tu plak sedap giler kan... haaa ngkauuu... sendat perut!


thanks Cik Jijah... sponsor kitorang hari tu... best! skali 3 beradik perempuan berkumpul ni, banyak la rahsia yang keluar kan... tapi... shhh... hal perempuan, rahsia 3 beradik... jangan cuba cuba nak korek rahsia... haha...





6 ulasan:

LZ - The Blog Owner berkata...

Assalamualaikum,

Betul kata Cik Jijah, Seoul Garden kat Palm Mall x banyak pilihan.. Sesekali cuba di D'pulze Cyberjaya memang puas hati.. hihihi

Kakcik Nur berkata...

Seronok sesekali berkumpul adik-beradik yang sama kepala... :)

PeRdU cINta berkata...

Alhamdulillah..makan-makan sambil sembang...eratkan ukhuwah.

blasahje berkata...

Lz:ye ke? Bagus gak cadangan tu... Cumanya tak tau la bila bileh sampai ke sana tu.. Hehe

blasahje berkata...

Kakcik nur : alhamdulillah... Sumber kekuatan jugak bila dilanda masalah..

blasahje berkata...

Perdu cinta : syiok bila dapat sembang adik beradik sesekali camni