Ahad, 20 Disember 2015

Ronda - ronda Bahau with birthday boy

Happy birthday to you...
Happy birthday to you...
Happy birthday to Najmi...
Happy birthday to you...


Dahhh... cukupppp... jangan paksa aku nyanyi lagi... menangis kang korang dengar... takut de yg histeria kang dengar suara 'manja' aku ni... dah yea... cukup cukup...

Ini boleh kata belated birthday sebenornye... tarikh aku bersalinkan dia 3hb hari tu... so kalo kira sampai hari ni dah lebih hari dah tu kan... so... belated la dikk...

since birthday jatuh on weekday... kita postponed la .ke hari minggu. ala... takdenye nak buat majlis bagai... bajet takdo... ongkosnya jugak ciput je... huhu... keknya je yang ado. tu pon on weekend baru dapat... then sebab hari check - up nya pon jatuh on his birthday, nurse tu dengan baik hatinya postponed tarikh check - up ke minggu depannya.

katanya, kesian... kang demam pulak, sebab check - up setahun ni dia kena cucuk ye mak nye!

waaa..... see... baiknya hati nurse tu... so... jumaat tu aku amik cuti. habiskan baki cuti gantian yang jabatan bagi sebab aku wakil jabatan pi kawad hari Kebangsaan hari tu.

Niat abahnya si kecik ni nak beli dulu siap2 kek kat Seremban, lepas tu baru gerak balik kampung... ala... Bahau je kot... dekat je!  ( kalo tak jammed lah... huhu )

Taaaapi dah sampai Pilah baru ingat... hahaaa... merata la pusing pekan Pilah tu cari kedai kek muslim. Tu yang jumpa kedai kek ni... ' Lemon Vanilla Baker' - 100% made by Muslim...


Timo kasih kat budak kedai Azan yang gitau pasal kedai ni. Lokasi? Sederet dengan KFC Kuala Pilah tu... dan keknya...


kesian betul kat ceri 3 beradik tu. once kita buka kotak tu, dah tergolek lah...!! huhu.. gigih la tepek balik demi sekeping gambo nih.. haha... hadiah? a BIG kiss and a full of pray for you lah dak tembam!

takdel ah haidah lain... abang2 dia pon macam tu gak.. memang tak diajar macam tu. memadai dengan kek. kita ukur baju di badan sendiri sudah... ^_^

Paling kuat pon, kita bawak anak2 pi jalan2... jalan2 pon stail kita... ikut kemampuan... takde nak ikut orang bagai... gitu lahh...

so... dah alang2 balik kampung tu, bawak le anak2 ronda2 pekan Bahau tu... uihh... sebut pasal jalan2... lajuuu je!  Hasrat hati nak pi pasaraya Billion kat situ, tapi bila hasben tanye nak pi mana, automatik aku sebut Upwell... yey.. appadaaaa...


ade pulak diorang buat pertandingan menyanyi... ehh... lepak la kejap situ. ada pulak tupai ni datang bawak belon. tu seluar baju coklat tu, abg ngah. dia awal2 lagi minta nak belon tu... boleh, pi mintak sendiri...

kejap je, once dapat greenlight, lajuuu je dia pi kejar tupai Merrybrown tu.. last balloon dapat kat dia. untuk abang long, belonnya kena tiup sendiri.. tiup ler sendiri kat umah atok kang yea...


adikkk ?? tak nak belon ke??

dia langsung tak kisah... dapat stering tuuu... tak heran dah ke mende lain... malam tu baru lah riuh berebut ngan abang ngah dia... ishh... ish... ish... riuh rumah atok!

lepas dapat belon, aku angkut anak2 pi Billion... masa kat Billion tu de tragedi sikit yang terjadi kat si abg. long...

leka nak memain kat tangga askelator tu, dia jatuh tergolek... and bleeding! aiiyyoooo... kat keting plak tu... abah ehh cakap, nampak daging putih... tak lama lepas tu... naaah.. meluncur darah! nasib ler tak kena kat baju2 sekolah yang putih melepak kat situ...

aku tarik jejauh dari baju2 tu, buat pertolongan cemas... cehh... lebih kurang la.... sebab nak pastikan darah tu berhenti terus dari menitik2. jari kaki ehh dah berselut dengan darah.

nasib le lukanya kecik je taaaapi... dalam le juga... menangis je la yang abg long mampu. sakit kot... malam tuuu...apaaa... merengek - rengek ler... saaaakit!!

keting!!!... maunya tak sakit...


bola tuuuu... dapat pegang kat situ je... kempunan Amie nak jadi tuan pada bola tu... kisahnya? nantilah aku update....

sekian...................................



2 ulasan:

Salina@IbuAqil berkata...

Happy belated birthday..
Muahciked!!
Hai lama x nyinggah sini..

skuterlady berkata...

salina : mekasih...hehe