Ahad, 1 Mac 2015

Makmal logistik kualiti alam sendayan terbakar

Salam...

huhu... cuti berpantang aku dah tinggal hujung - hujung je nih. gini ler yng jadi bila dah cuti lelama camni. liat je nak masuk keje balik... lebih2 lagi bila dapat tau yg aku bakal ditukarkan ke department lagi.... cergghh... geram je dengar... 

tapi nak buat camne.. keje makan gaji... redha je lah... sayang tul nak tinggal - tinggalkan si kecik ni.... -.-'



ehh... semalam Makmal Logistik Kualiti Alam Sendayan terbakar yek? aku dapat info dari group wassap.. lepas tu cepat2 forwardkan info ke hasben. kebetulan semalam dia keje siang. kot la dia terlibat ngan keje memadam kebakaran tu. taapi

since dia dah pegang job pemandu, so keje operasi ni dia tak terlibat.keje dia amik dan hantar barang2 lain sebenarnya. Tapi sebab dah kekurangan anggota... Dia jadi bidan terjun jap. pi amik and anta brg2 tambhan untuk tujuan pemadaman bersekali anggota tambahan ke tempat kejadian. Ulang alik, ulang alik je lah dia sepanjang hari tu.

api besar katanya.... dari seremban dah nampak asap tu berkepul - kepul... bertoksik lak tu... dia cakap situ memang banyak bahan kimia. masa masuk tempat kejadian, tanpa safety tool... dia cakap mata tetiba rasa pedih... hidung pun rasa perit....


see.... besarkan asap tu ...? kebakaran pun besar.... tengah dok memadam, de lagi yg blow up.... gigih wira2 tak didendang ni bekeje.. ( wira2 tak didendang - ayat tu copy paste dari majalah 3... >_< )

2 ulasan:

aizamia3 berkata...

Bertabahlah buat semua anggota bomba dan moga mereka semua diberikan kesihatan yang baik.

skuterlady berkata...

Insyaallah...amiiiinn...