Rabu, 25 Mac 2015

ABC Kelapa Tanjong Ipoh

Baru je nk upload gambo, tetibe plak petir berdentum... Tanjat makcik! hewheww... nasib la si kecik tak nangis.. Kuat tu!!        

Hahh... Sambung balik nawaitu asal. ABC Kelapa heiihh...  
            
 

Tak pernah dengar pon sebelum ni.  abc kelapa? Sedap ke? otw nak blik Seremban, kitorang stop jap kat situ.. Ala.. tepi jalan kat Tanjong Ipoh tu.. ^_^

Nak makan situ boleh.. Nak tapau pon boleh! 


Kitorang tapau je. Tak dapek nak lepak situ. Orang ramai heiihh! sambil tunggu order tu, dapat le tengok brader tu 'kerjakan' kelapa tu.^_^. air kelapa tu dia asingkan. lepas tu isi kelapa tu dia keruk sikit. Lepas tu dia letak abc.. Nata de, laici de.. Cendol de... 

Tapi bro, kalau letak kacang sangai sikit dalam tu skali... Lagi sedap!! wahh... 

 

huhuhu... Rupa dah tak secun gambar banner tu. ABC dah cair. kita singgah Ulu Bendul, makan kat situ. Dalam keta je.. Tak keluar pun. Air kelapa yang dia asingkan tu, diorang bungkus gak bagi kat kita.

Tapi.... bila sampai umah, air kelapa tu lesap! rasa macam dah kena humban dalam tong sampah je... Hmmm... Ye kot. huhu...

Takdo rezeki la tu namo ehh...! 

Bleh tahan la.. Kalau dapat time panas terik tu memang meleletopss...! Ulu bendul baru pas ujan. Sejuk! Ngilu2 gigi makan ABC kat situ.hehee... Harga rm6. 


Sapa mau, boleh try!  



6 ulasan:

Amanda Suria berkata...

Aik...kek bolah mano ni..mcm xdo lak nampak maso lalu kek situ.....cer cito...cer cito...

skuterlady berkata...

amanda : kat jalan utama pilah ke seremban. tepi sekolah keb. tu... ^_^

Kakzakie berkata...

Wahh... ini kalau dpt tak kiralah musim panas ke tak memang sedap ni:)

azizah green line berkata...

tg ipoh kuapa pilah kan..leh singgah nnt kalau p ulubendul..lama xberendam kat sana

skuterlady berkata...

kakzakie: hoho... memang sodap!

skuterlady berkata...

azizah : a'ah.... last week lalu lagi kat situ, tapi tutup la pulak..