Isnin, 26 Ogos 2013

tukar lagi.

Ni boleh dikatakan sbg. kesinambungan cerita ray... beh a.k.a rebeh...!

Boleh sgt. pasal... kisahnye hampir sama. cuma kali ni hasben aku tak tanye dah. dia cume tunjuk je.


tak sempat nak lilit pakai tape hitam.  : (


org pompuan kalau gi workshop sti kena pau!

penah dgr statement tu sebelum nih.. maklum le.. pompuan... pe kami tau..?! anto repair... peh tu bayo.. tu je la yg kami tau...

aku pon tak le rajin benau ke sini, tapi sebab dah gian nau nak bawak motor tu... dah alang2 dekat ngan tempat keje, aku singgah jugak lerr... dalam hati tau dah, 'kena pau jugak le ni kang...!'

apek yg mencangkung tu cakap, " signal ORI RM 70.00..."

Kan???!!!! betul tak? hasben aku kata ri tu yg Ori cume RM 60 je... tak sampai sebulan tuuu... takkan dah naik sampai 10 hinggit seketul!

campur mentol lampu depan dia dapat RM 65.00. kalau nak ikutkan mentol tu je dah RM 8.00...


sumber gambar : 

seketui ni diorg mau caj aku sampai 70?? hapeee.....!

sib aku tau... dapat le kurang. tu pun rugi gak 2- 3 hinggit.

balik tu aku mintak balik lampu asal mekanik tu dah siap siman dalam tool box dia dah...

manyak chantik... bak sini balik! lampu tu elok lagi. tangkai dia je yg reput.


baru2 ni aku gi umah kak ipar kat Batu Cave lalu ternampak le ini... motor yg sama

Yamaha Nouvo LC juga... tapi perasan tak? tuuu

lampu signalnya... dia dah convert ngan signal scooter lain. lagi senang katanya...


 ok tak? cenonet je. ^__^

tu la dia... kalau nak tau Yamaha Nouvo LC ni semua ok... tang lampu signal belakang tu je yg tak ok! tangkai ehh mudah reput!

tu je yg kureng! *0*

4 ulasan:

Lelaki berkata...

ooo mcm tu ye.

wantie berkata...

memang lumrah la kot. kita ni kerja je kat tempat keta keta. tapi kalau bab keta hape pun tak tau. tau bawak je..hehehe..

kalau service ke, lampu ke apa ke, suh je budak budak kerja yg tolong buatkan. kira beruntung la saya ni kan.

selalunya gitulah, kalau kita tak kenai dengan pekedai motor tu, selalu kena sembelih. pompuan ni dah le lemah..kena sembelih la pulak.

tukar je la yg kecik cenonet tu. melekap . sempoi

Nafisa81 berkata...

haha..isik minyak pun suami yg buat...jgn kata nak gi workshop

ito zinil berkata...

Tau x pe,kelemahan keta yamaha kalau getah signal ni rosak kena beli set signal skali..knapa x jual getahnya je..jimbet pnya yamaha