Isnin, 25 Mac 2013

Bunyi mengeruh di awal pagi..

Sebelum.. balik dari mana tah.. bile tido malam tu, tetibe dengar bunyi guli jatuh kat siling... dah jatuh.. siap dengar bunyi guli tu bergolek... tersentak jap sampai hasben pun sama tersentak.. igtkan betul2.. rupanya mimpi...! beristighfar jugak lah dibuatnya... heheee

malam tadi plak... tengah2 tido.. tetibe dgar plak bunyi mengeruh... huiihhh... sekali lagi tersentak . mula2 igtkan mimpi, tapi kali ni... betul2 punyer! bukan mimpi oo... manyak betul punya..

nampak cam de benda hitam bergerak2 kat depan almari baju yg terbuka... meremang bulu roma. amende plak tu?

anak kucing!!! bila kala pulak achik bela kucing...? aaaduduuuu... aku fikir kucing tu beranak dalam almari tu... aaaaaaaa..... habis lah segala tudung2 kesyangan hamba!!!!

oii mak kucing, anak2 kau kesejukkan tu..!! wat relaks je ko ye...

apesal kau landing kat tudung2 aku?

maaf yek, sy terpaksa kejut awak... pasal saya geli nak pegang anak2 kucing tu. terpaksa la hanben bangun gak tolong anak2 kucing tu. omak ehh pandang yoo...

dia la yg tolong angkat anak kucing tu letak balik kat omak dia... aaaalaaaaaa....... termenung jap achik, membayangkan tudung2 tu.. tapi hasben cakap... tu bukan baru beranak tu... lama dah... ok.... betul jugak.. sebab achik tengok, anak kucing tu dah de bulu tebal...

ni mesti mak kucing hangkut masuk ikut tingkap malam tadi sebab aku memang de perasan yg kucing tu dok ulang alik kat tingkap bilik tu... tapi tak nampka plak dia angkut anak2 dia masa tu.. mungkin masa aku keluar kejap.. masa tu lah dia buat 'operasi hangkut' tu.. mungkin lah...

masa nak pi keje pagi tadi, omak kucing tu lesap... tinggal anak2 eh 3 ekor tu.. alahaiii... chomel...!!! tapiii... sorry lah, aku tak mampu nak bela sebab masalah yg 1 tu.... ye, daku penggeli haiwan.. hu3

jadi sebelum aku pi keje tadi, aku mintak tolong kat hasben alih kan ank2 kucing yg chomel tu keluar rumah... dgan harapan.... 

mak kucing tu datang and pindah ke tempat yg lebih sesuai... 



---------------------------------------------------------------ll--------------------------------------------------------------

*** harap2 mak kucing tu dtg lah... takut gak kalau mak kucing tu tak datang amik...hu3...

2 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

oh tomeyyy!!

lady scooter berkata...

mrs. eady : kan3..??? heheheee