Isnin, 8 Oktober 2012

Misteri kucing!

Sejak pagi lagi kisah ni jadi tanda tanya kat staff opis aku.

Kisahnya.... Pagi ni masa Pengarah kitorang parking kereta kat tempat biasa dia parked keta dia... dia de ternampak anak kucing tengah mengiau kat salah 1 bilik. Dia tau itu kucing sebab leh nampak jelas anak kucing tu bertenggek kat tingkap bilik tu.

So... pepagi lagi dia dah bising kat kitorng sebab sejak semenjak ni isu kucing jadi panas sebab anak kucing telah pun dgan berjayanya meninggalkan 'kesan' yg superb... kat bilik kosong tu!

Ya... kesan 'baja' yg memang tengik tahap tungkik!

Bile Pengarah dah bising2 tu.... kena la buat ape yg patutkan? Takut kang bertambah - tambah lak 'baja' kat bilik tu kang! 

De la yg pergi tengok... hairan! kehairanan... sebab... anak kucing yg dikatakan Pengarah tu takde pun kat dalam bilik tu... eehh?? acaner tu? bilik tu berkunci... so... mane peginya kucing tu?

office-mate aku selongkar.... laci ke laci dia tgok. Laci meja kat bilik tu made from besi... and dah lama... kalau buka pon, agak tak berapa 'mesra alam'... agak berat sikit... 

Masa mula2 dia tengok laci tu... clear!

Ber-makna... takde ape2 dalam tu. Tapi masih terdengar sayup2 bunyi kucing mengiau... Tak puashati, dia tengok balik laci yg mula2 tu.

Dan.......

Woaarrrggghhhh...! terkejut besar dia bile anak kucing tu melompat keluar dari laci.

Persoalannya.... macam mana anak kucing tu boleh masuk dalam laci yg tertutup rapat tu sedangkan takde ruang pon yg membolehkna anak kucing tu masuk ke dalam laci tu.... camne ehh?



4 ulasan:

Kesuma Angsana berkata...

misteri2 ni yg seram ni !

wantie berkata...

salam kenal
follow kamu
dari bloglist KA

lady scooter berkata...

kesuma : sejak semenjak ni dah mula rasa seram...he3

lady scooter berkata...

Wantie : hi wanti... tqvm for coming here! i'll follow you back... soon! XD