Selasa, 3 Januari 2012

Pegawai bodoh ker?

Ha3... mulut aku lately ni memang tak leh blah... nape? tak tau la... mungki aku cuba berlaku jujur...

Aiihh... jujur sangat ke aku? Ha3... biarkan persoalan itu tergantung di situ... jeng jeng jeeenngg...!

Situasinya begini... katalah.. watak tu nama dia : A

Lately, tiap kali nak mohon cuti dalam HRMIS.. tiapkali tu la kena masukkan nama pegawai yang menyokong cuti dan nama pegawai yang meluluskan cuti... apa cerr?

Orang lain punye ok jer... Si A ni sorang je plak tu... orang lain punye ok.. aku tengok pun aku rasa pelik. nape plak gitu..?

Takde la nak menyibuk.. tapi aku nak gak tengok... betul ke jadi camtu... a'ahh... dah 2 kali aku tengok... gitu gakk..

A dah buat aduan.. bukan sekali tu... ni tadi dia buat aduan lagi kat pegawai HRMIS kitorang... Tau ape jawabnye?

Ini dia....

" Pilihan pertama : kalau macam tu gak, tak payah cuti ! Pilihan kedua : kena betulkan secara manual.."

Aiihh... takkan la tiap kali nak mohon cuti, tiap kali tu la nak kena betulkan ralat tu... ye tak?

Tu pilihan kedua... tapi bab pilihan yang pertama tu...

hamboii.. hamboi... tak payah cuti... sedap tul jawab camtu kan? ayat nak lepaskan diri... kalau aku, senang je jawabnye..

Tu dasar manusia pemalas namanya ! Sebab... tu keje ko... keje bukan ikut arah semata - mata.. bukan jugak aku nak suruh jadi 'kaki melawan'.. Tapi laksanakan kerja tu dengan bijak la sikit... permudahkan cara... dalam apa2 keje pon, as long as cara ko settle down sesuatu masalah tu tak melanggar undang2 ke hape, buat la.. jangan la bagi alasan mudah camtu...

Ade ke plak jawab gitu... amende la... tak pro langsung! hampeihh... errkkk!!








Tiada ulasan: