Khamis, 1 Disember 2011

Apek oh apek..! a.k.a Khairul Fahmi Che Mat

Dah banyak dah citer kuar pasal mamat sorang nih... Aku dulu pon takde kenal sangat apek a.k.a Khairul Fahmi Che Mat ni...


First time aku tau nama dia bile 'makcik' a.k.a officer ( 'makcik' tu panggilan mesra aku ngan officer tu...he3 )  aku asyik dok sebut nama dia masa aku bertugas kat kaunter dulu. Masa tu tengah heboh pasal 1 perlawanan. Masa tu jugak, diorang puji habis - habisan mamat sorang nih. Masa tu jugak, takde langsung kontroversi mengarut pasal dia muncul kat mana - mana.

Masa tu aku tanye ape hebatnye mamat sorang ni? Siapa dia? Then 'makcik' tu cakp gitu gini.... begitu, begini... ooo... gol keeper kelantan and gol keeper Malaysia rupenyer ( banyak citer pasal dia nih, search jer kat google ). Tapi masa tu dia lom jadi gol keeper utama Malaysia. Masa tu la nama dia mula naik...

Lepas tu, aku ade la ikut perkembangan mamat ni sesekali. Ape yang aku tengok, start dia ngan ex-tunang dia ( tak payah mention sape, 1 Malaysia dah tau nama dia kan! ) bertekak..( memang tak face to face...tapi on media ! Hebat ! Kecoh seantero dunia.. ) sampai ke episod putus tunang...

Masa tu la, macam - macam kontroversi pasal apek a.k.a Khairul Fahmi Che Mat ni keluar... Macam - macam... Yang paling kerap... hal perempuan... perempuan tu la... perempuan ni laa... ayyooo..! Lepas tu label dia as 'kaki pompuan'... 

Bile Malaysia kalah, orang buka citer pasal gosip dia... kaitkan plak dengan kekalahan Malaysia...! Amende la... Tu la manusia... kalau silap sikit, habis 1 pekung nak kecoh. 

La ni kan nama Apek tengah meningkat naik... macam2 la orang buat.. yang aku tengok lebih bermaksud nak jatuhkan dia jer... Aku bukan la nak backing Khairul Fahmi a.k.a apek tu sangat... Takde maknanye pon kalau aku backing dia...siapa dia kan? 

Cuma tu la...aku nak cakap.. lebih pada bebelan sebenarnye... bila apek cakap nak gantung but awal semata - mata sebab tak tahan ngan kontroversi peribadi... alamakkk...!! takkan nak mengalah kot...! 


" Tak perlu amik port kalau betul kau tak buat semua tu... tak perlu amik port kalau kau berada di pihak yang benar... sebab Allah dah janjikan hukuman pada setiap orang yang cuba menganiaya hamba-Nya... Allah dah tetapkan balasan pada orang yang menyebar fitnah... Pendek kata, kembali pada tujuan asal kau bermain bola... Tanamkan balik niat asal kau... "

Percintaan ? Perempuan ? Ada baiknya Apek a.k.a Khairul Fahmi jauhkan elakkan diri dari perkara - perkara tu buat sementara waktu... Sunyi? Banyak cara yang Khairul Fahmi boleh lakukan untuk isi kekosongan tu... Baanyakk caranya... Yang penting... ikut cara yang betul...

Sebab sekarang ni pantang kalau kamu buat silap sikit,... ade orang yang sangat suka dan sangat - sangat menunggu saat - saat macam tu untuk jatuhkan kamu !


p/s : tak suka nak bebel macam ni tapi... aku nak jugak bebel... tak kisah la kalau tuan punye badan tak nak baca... ( i'm not famous pon ! sedor diri...tak kepingin pon nak jadi glamer because me not giler glamer..! )

Tiada ulasan: