Isnin, 21 November 2011

Bekam... oleh HPA staff di Kuala Pilah

Dah baca episode Naufal dikejar anjing tu?

Aku ade sebut bekam kan?

Yang en. aus pening - pening tu? Tu antara kesan - kesan sampingan sementara je lepas berbekam... Bekam darah...

11 tempat... 6 kat muka... 5 lagi kat belakang badan... ni bukan kali pertama en. aus berbekam... dulu pernah gak buat kat town Seremban. Dia kata yang tu tu sakit... He3... maunye tak sakit, kulit ditoreh - toreh pakai pisau 'blade' tu.... aku tengok pon ngeri...erkkk..!!

Tapi yang under HPA ni... en. aus said...diorang cucuk guna jarum yang biasanya digunakan untuk cucuk jari masa nak cek darah tu.. ibu2 mengandung selalu la jumpe jarum tu...  sakit sikit tapi takde la teruk macam yang kat town Seremban buat tu...


Tuu... nampak tak yang bulat hitam kat tepi mata tu... ha... tu la kesan lepas bekam. Bekas tu jadi hitam sebab tempat tu paling banyak kuar darah kotor...

Kalau tak banyak, kurang sikit la kesannyer... takde la camtu skali... Sebelum berbekam, kakitangan HPA akan check-up tahap kesihatan kita dulu... lepas didiagnose...baru lah leh buat bekam...kalau kesihatan tak memuaskan... diorang tak galakkan berbekam... kang takut memudaratkan plak...

Rujuk sini : HPA world kalau korang berminat nak tau dengan lebih lanjut mengenai produk2 HPA yang berasaskan Islamic nih..

Me and anak2 plak...sementara tunggu en. aus...here we are...


Ni posing pas en. aus selesai berbekam... tunggu my mak mertua plak... dia berurut je masa nih... beka? hu3... takut !


Payel...sibuk nak peace jugak! Tapi tak berapa menjadik...he3

opss... Naufal...tu bukan peace la...!


Ha3.. muka sedey...sebab kena marah kat en. aus... puas nak suh dia statik camtu... dah kena marah baru jadik..

Cerr... tengok tangan dia tu... kalau ade mende dia nak buat tapi terbantut... camtu la dia buat... pintal2  hujung jari tak berhenti - henti sampai la dia dapat buat ape yang dia nak...ha3


Sengaja buat kecik jer... gambo tak cun... berpeluh ketiak nak suh anak2 bertuah ni posing kat wall tu...adeih... sabor jer la...

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Assalamu'alaikum kak.

Nak tanya tempat yang akak buat ni dekat mana? dan masih ada lagi ke?